General

Compromís demana un estudi de paisatge sobre el Patmore Resort i suspendre llicències mentre s’elabora

Imatge de Patmore
Imatge de Patmore

Després de la concentració d’aquest dissabte, a Benissa, ve una setmana crucial per al futur del projecte urbanístic de Patmore Resort, que contempla la construcció d’un hotel i nou xalets de luxe entre les cales de La Llobella i Els Pinets. Aquest dimarts compareix l’equip de govern, format per PP i el regidor Isidor Mollà, a les portes de la comissió informativa que podria abordar ja el conveni entre la mercantil promotora, Benissa Natura SL i el consistori. Mentrestant, el grup Compromís ha elevat una proposta al ple municipal perquè s’elabore un estudi de paisatge sobre la parcel·la, amb el seu corresponent procés de participació, i mentrestant, que se suspenguen les llicències urbanístiques en la zona, tal com es va fer a la Cala de l’Advocat amb el concurs d’idees que es va llançar per a reordenar la zona.

El grup Compromís s’aferra tant a la llei urbanística valenciana (Lotup) com al Conveni Europeu del Paisatge per a aconseguir la protecció del paratge anomenat l’Asprar, que és on l’empresa Benissa Natura pretén dur a terme el projecte, en una zona qualificada com a urbana. La coalició recorda que la pròpia Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge inclou el Conveni Europeu del Paisatge i per tant, l’Ajuntament de Benissa hauria de tindre en compte la protecció de l’Asprar. “El recent Decret legislatiu 1/2021, de 18 de juny, del Consell, d’aprovació del text refós de la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (TRLOTUP), exigeix que les transformacions del territori, s’adeqüen als seus patrons paisatgístics i morfològics, millorant la qualitat del mitjà urbà i facilitant l’accés públic als paisatges de major valor”, recorda Compromís en la seua proposta.

I recorda la portaveu de la coalició, Mari Carmen Abad, que “des de fa uns anys l’Ajuntament de Benissa es troba en un procés de redacció d’un nou Pla General Estructural i el passat 30 de juny de 2022 la Comissió d’Avaluació Ambiental va emetre el Document de Proveïment de l’Estudi Ambiental i Territorial Estratègic que conté consideracions de rellevància pel respecte a la infraestructura verda i el paisatge de Benissa i entre altres d’aquestes consideracions requereix la necessitat de redactar un Estudi de Paisatge les determinacions del qual han d’incorporar a les del Pla General Estructural”.

Per això, proposa la regidora valencianista que se seguisca el cas que es va donar a la Cala Advocat i s’acorde la suspensió cautelar de llicències en tot l’àmbit del tossal de l’Asprar (Patmore), des de l’Avinguda de la Marina (AP-1391) fins la línia de la mar i des de la Cala Pinets a la Cala de l’Advocat, pel temps legal possible i fins que estiga redactat l’Estudi de Paisatge”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 22 de novembre de 2022 al diari electrònic Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?