General

Compromís Benissa al·lega contra l’urbanisme especulatiu a Patmore (La Fustera)

Zona de Patmore on es pretén efectuar l'actuació
Zona de Patmore on es pretén efectuar l’actuació

Com ja van anunciar en premsa el 7 d’octubre, Compromís ha al·legat contra el conveni i la modificació puntual del PGOU-82 de Benissa en la zona de La Fustera (Patmore) que pretén fer desaparéixer una de les darreres zones en estat natural a primera línia de la costa, per a construir un hotel de 3 plantes i 9 habitatges de luxe.

La portaveu del Grup Municipal Compromís Benissa, M. Carme Ronda, ha presentat una al·legació, dins del període d’informació pública, contra l’actuació urbanística que es pretén executar al Tossal de l’Asprar de La Fustera, conegut com Patmore. Es tracta d’una zona d’alt valor ambiental, no obstant això, malauradament, està declarada urbana pel PGOU-82.

Compromís Benissa manifesta que es tracta d’un Pla General obsolet de fa 40 anys. Des de 1998, amb l’aprovació del Pla Especial de Protecció i Desenvolupament de la Franja Litoral de Benissa, es va capgirar la dinàmica especulativa d’aquest Pla General a la costa amb la recuperació com a sòl públic de terrenys a primera línia de la mar com ara, la Casa dels 100 Vents.

No obstant això, ara, un dels grans tossals en estat natural que configuren el paisatge litoral benisser, lluny de preservar-se, el govern municipal del PP i Isidoro Mollá, preveuen edificar-lo intensament en el seu cim, amb un hotel de 3 plantes d’altura i 9 grans habitatges de luxe.

La regidora i portaveu de Compromís al·lega que el que es pretén fer és incompatible amb les directrius emeses pel Servei d’avaluació Ambiental i Estratègica de la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, que obliga a preservar tot el vessant del tossal de Patmore recaient a la mar (on s’ubicarien les 9 cases de luxe) per protegir l’hàbitat d’espècies protegides per la Unió Europea.

M. Carme Ronda ha manifestat que “cal fer l’Estudi de Paisatge que determina la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat i obrir un procés de participació ciutadana tal com exigeix la Llei d’Ordenació del Territori del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana. L’ordenació del territori és pública, transparent i participativa i ja no es pot executar entre 4 persones tancades a un despatx.”


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?