General

El regidor Isidor Mollà, en contra del conveni del Patmore Resort de Benissa

Arturo Porquet i Isidor Mollà mostren plànols de diferents èpoques de la costa de Benissa
Arturo Porquet i Isidor Mollà mostren plànols de diferents èpoques de la costa de Benissa

“Drets urbanístics”. Aquest ha sigut un dels arguments més repetits en la compareixença de premsa del batle de Benissa, Arturo Poquet, del PP, i del regidor d’Estratègia Urbanística de Benissa, Isidor Mollà, en la qual han volgut resoldre dubtes sobre el conveni urbanístic que ha presentat una empresa per a construir un hotel i nou xalets unifamiliars en primera línia de mar, el Patmore Resort.

El projecte aniria en una parcel·la de 55.000 metres quadrats de sòl urbà “consolidat” entre la cala Els Pinets i La Llobella. Però malgrat que han comparegut junts les posicions davant el projecte semblen estar allunyades. Mollà ha mostrat la seua postura en contra d’aquest projecte, almenys tal com està plantejat.

“Aquest pla no el veig”, ha repetit en diverses ocasions, encara que si que ha indicat que considera que es podria edificar un hotel amb paràmetres de baixa densitat. Per això ha apel·lat a les “habilitats negociadores dels polítics”, amb la finalitat de compaginar els drets dels propietaris i preservar el major espai possible en aquesta zona. Això suposa que si no hi ha canvis el pla no tiraria endavant si arriba al ple.

Descarten l’expropiació

Tant Mollà com Poquet han descartat una possible expropiació del terreny, ja que això podria endeutar la població i no es vol cometre “l’errada” d’altres ocasions en temes semblants, que han costat molt a la població. La xifra rondaria els 15 milions, que pel que sembla és el preu per la qual està a la venda la parcel·la i que coincideix amb el pressupost anual de la població.

El batle, per part seua, ha incidit en què el conveni ha arribat al consistori per part d’una empresa privada que té interés a desenvolupar el projecte i per això ha seguit els seus tràmits i ha eixit a exposició pública. “Ara els tècnics respondran a les al·legacions”, ha precisat.

Però el batle ha remarcat que la parcel·la és sòl urbà consolidat, per la qual cosa no donar permisos d’obra seria incomplir la llei. En aquests moments aquesta superfície permet la construcció d’un hotel i de xalets unifamiliars. Però el conveni de l’empresa Benissa Natura planteja una redistribució dels usos per a edificar habitatges i l’allotjament i cedir a la localitat un total de 16.000 metres enfront de la mar que puguen donar continuïtat al passeig ecològic que hi ha als Pinets.

Poquet ha remarcat que isca o no avant el conveni els propietaris poden demanar permís d’obres i se’ls ha de donar, recordant que compten amb drets urbanístics. A més, ha remarcat que en el seu moment es va sol·licitar al Consell que incloguera aquests terrenys al Pativel, una cosa que van descartar per la situació de sòl urbà.

Han recordat que existeix un Pla General de l’any 1982 que tipifica aquest sòl com a urbà i li dóna espais hotelers i per als habitatges, a més que aquest document està en fase de revisió però que no estarà finalitzat en un termini curt de temps. El que sí que està sobre la taula és una possible suspensió de llicències, com ha reclamat Compromís per Benissa.

La suspensió de llicències, sobre la taula

“Hem de buscar solucions imaginatives per a poder compaginar els drets dels propietaris”, ha dit Mollà. Per eixe motiu no es descarta establir un termini de dos anys de suspensió de llicències per a poder abordar el tema i parlar amb totes les forces polítiques per a arribar a un acord per a aquesta zona.

Poquet ha afegit que respecta que hi haja veïns de la població i d’altres llocs que es manifestaren dissabte passat en contra d’aquest conveni, però ha indicat que el concepte era fals, ja que les consignes deia que “La Llobella no és ven”. Ha indicat que el Pativel no va protegir les parcel·les urbanes que hi ha a la zona i que si uns propietaris han obtingut llicències d’obres no se’ls poden negar a uns altres.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 22 de novembre de 2022 al diari electrònic Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?