General

La parella que ha de pagar 700.000 euros per a conservar sa casa abandona Benissa

El Programa d’Actuació Integrada (PAI) de la Coma del Pou s’està convertint en un element paradigmàtic de les conseqüències en la societat i en la vida política de l’urbanisme promogut primer a l’empara de la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística (LRAU) i de la Llei Urbanística Valenciana (LUV) després.

Pel que fa als efectes sobre la ciutadania, uns dels principals afectats, el matrimoni belga que ha de pagar uns 700.000 euros per a poder conservar sa casa, està a punt de llançar la tovallola. La senyora de Clipell va confirmar a aquest diari que ja estan construint-se una altra casa a Bèlgica “perquè hem decidit anar-nos-en si s’executa finalment el PAI”. El paisatge en què viu la parella des que es va comprar l’habitatge fa uns 20 anys és d’un valor paisatgístic alt amb abancalaments agrícoles.

Mentre, en els cercles polítics el PAI de la Coma del Pou ha estat utilitzat per part del PP i del PSI de Benissa per a arremetre contra el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, a qui acusen de ser representant de l’empresa que opta a urbanitzar el sector, Urba-Benissa SL. El socialista ja ha contestat en diversos ocasions que ell no representa aquesta mercantil i ha defensat que com a advocat pot assessorar societats.

“Ens dóna molta pena perquè portem dues dècades arreglant la casa”, va comentar la resident. Un habitatge que és centenari i que està situat a la part alta d’un tossal proper a la costa del municipi. “Però és massa que ara construisquen 104 cases al nostre voltant”, va afegir de Clipell qui també va comentar que “malgrat que el batle ha dit que no aprovarà el PAI amb la LRAU i la promotora ha de presentar-lo de nou sota la LUV temem que ocorrerà el mateix”. D’aquesta manera, en cas que el pla seguisca endavant la parella vendrà la casa i abandonarà el territori valencià. No obstant això, cal recordar que els de Clipell van presentar al·legacions al pla urbanístic.

Dues dècades

Per això, el matrimoni ja ha iniciat la construcció d’una nova casa. Però no és a la costa de la Marina Alta sinó al seu país natal, Bèlgica. Perquè al litoral de la Marina Alta “està bé que s’edifiquen cases però el que ha passat en els últims deu anys no és normal”.

El sector de la Coma del Pou ocupa 173.000 metres quadrats mentre que la casa dels de Clipell n’ocupa 30.000. La meitat se’ls serien expropiats i per l’altre 50% els demanen 700.000 euros per despeses d’urbanització. A més, el primer pla no preserva la casa perquè en no aparèixer en el cadastre el seu valor de construcció és de 0 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?