General

La falta de pediatres s’agreuja a l’estiu

El pediatre de Benissa ha de cobrir 2.000 targetes infantils (és el contingent de xiquets que ha d’atendre) quan la llei diu que la quantitat màxima no pot superar els 900-1.200, denuncien des del sindicat mèdic-CESM.

La situació s’agreuja a l’estiu i la zona “més crítica” és Alacant, que és la que rep un major nombre de turistes durant aquests mesos. Si durant l’any farien falta uns 200 pediatres, als mesos d’estiu aquesta necessitat es duplica.

Guàrdies a destall

Així, les consultes es queden col·lapsades a l’estiu. Als metges titulars els toca anar-se’n de vacances, però “no se’ls substitueix”. La raó és que no hi ha pediatres en la borsa perquè “molts estan infrautilitzats amb contractes precaris i només fan guàrdies”. D’aquesta manera, els professionals que es queden estan desbordats amb torns dobles o triples.

Això si es queda algú, perquè als pobles més xicotets on només hi ha un pediatre, és el metge de família el que s’ha de fer càrrec de la població infantil. I se’ls “obliga a atendre els adults i fer guàrdies”.

Testimoniatge d’una experta

“Si hi ha un brot de diarrees o picades és molt pesat”

“A les zones costaneres hi ha més població i no es fan les substitucions. Al port de Sagunt és horrible perquè si hi ha un brot de picades de mosquits o diarrees, les consultes es desborden. Els pediatres hem de fer un sobreesforç. Ens han d’ajudar els metges de família que, encara que no han fet la nostra especialitat, s’han d’adaptar. Al poble de Sagunt no es porta tan mal, encara que se substitueixen els que se’n van de vacances amb metges de família perquè falten pediatres en la borsa. Pense que en els centres grans no es nota tant, potser el problema està en els consultoris i centres de salut xicotets, que en aquesta època estan absolutament sobrecarregats”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?