Opinió

José Antonio Ivars (PSI): L’equip de govern va a ralentí i li falta impuls polític

PREGUNTA: ¿Què ha estat el millor i el pitjor de l’any?

R: Aquest ha estat un any de renovació i el més positiu és que la gent ha acudit, una vegada més, de forma lliure, voluntària i democràtica per a elegir els seus representants municipals. Altre tema important ha estat l’aprovació definitiva del Pla General d’Ordenació Urbana que asseu unes bases fermes per a un desenvolupament sostenible i harmoniós de Benissa. En l’apartat negatiu, potser no poder materialitzar el nostre programa polític perquè no contem amb la majoria necessària. Malgrat tot, estem contents amb els resultats obtinguts i per la confiança dipositada en nosaltres.

P: ¿Com valora el treball de l’equip de govern i el de l’oposició?

R: Estem iniciant la legislatura però creiem que el govern va a ralentí, li falta impuls polític. No sabem si això és causat pel fet que no hi ha il·lusions, no hi ha recursos econòmics o falten idees. L’oposició fa el seu paper i intenta esperonar al govern a veure si desperta. Projectes importants com l’hospital comarcal al sud s’han esvaït perquè la motivació no és bastant forta o seriosa sinó més aviat respon a pur màrqueting polític.

P: ¿S’estan portant a terme les actuacions previstes per a aquesta legislatura?

R: En principi no i el tema de l’hospital és una bona mostra d’això. Creiem, a més, que el PP és poc sensible en temes de caràcter social i per a nosaltres això és bàsic. Especialment el tema de l’habitatge on ells no tenen gens de sensibilitat i preocupació. L’habitatge cada vegada és més car, planteja problemes en distints sectors de la societat però no es prenen mesures per a buscar una solució.

P: ¿Quines expectatives es creen amb la recent entrada en vigor PGOU?

R: El més important és que es desbloqueja la situació de fre del desenvolupament del municipi. Sí que hi ha una certa activitat però aquesta no es realitzava d’acord amb els nous criteris de sostenibilitat que han d’imperar en el creixement de la ciutat. Ara, el PGOU implica una reducció de sòl d’expansió i el creixement es concentrarà en aquells sectors que, per voluntat majoritària, el poble ha volgut que siguen uns i no altres. El desenvolupament del PGOU tindrà, evidentment, el seu impuls i incidència en l’economia local que tots sabem té un caràcter bàsicament terciari o de serveis, és a dir, que viu a costa de l’edificació i la construcció.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?