Esports

El Comitè de Futbol Sala de Benissa denuncia la precarietat i la falta d’infraestructures esportives

El Comitè Local de Futbol Sala ha remès un comunicat per a manifestar el seu malestar per la “precarietat” i la falta d’infraestructures esportives per al bon desenvolupament de les seves activitats. La lliga local té una tradició de més de 20 anys i en l’actualitat agrupa a 350 jugadors afeccionats, una de les disciplines amb major nombre de practicants. Les obres de construcció del nou institut de secundària han provocat la desaparició de dues pistes i els seus corresponents vestuaris que s’utilitzaven per a la disputa de totes la competicions (lliga, copa, jocs escolars, 24 hores, etc.). Com a alternativa, la Regidoria d’Esports va habilitar el camp de joc del col·legi Manuel Bru per a aquests usos i es va comprometre a crear una segona pista als voltants.

Els afeccionats al futbol sala es queixen d’aquesta solució temporal perquè la pista del Manuel Bru té més de 35 anys d’antiguitat i no reuneix les condicions més idònies per a la practica d’aquest esport. Les porteries estan fixes, el paviment rellisca, mancança d’il·luminació, el recinte no està tancat i els balons acaben en l’altre costat del col·legi. Els membres del Comitè Local assenyalen que “creiem que les instal·lacions esportives, el seu condicionament, disten anys llum del que un col·lectiu, i el que és més, un poble, es mereixen”.

Aquestes crítiques es refereixen també a les males condicions que arrossega el Palau Sant Pere des de, pràcticament, el dia de la seva inauguració perquè encara no s’ha solucionat el problema de les goteres i hi ha filtracions d’aigua cada vegada que plou. La pista central està plena de pegats, no es disposa de material suficient de primers auxilis per a tractar lesions i la pista sempre està ocupada en mancar d’espais alternatius.

FALTA DE PREVISIÓ

El Comitè de Futbol Sala sosté que el govern local ha mancat de falta de previsió per a evitar aquesta problemàtica, perquè se sabia per endavant, des de fa molt temps, que les pistes “habituals” estaven condemnades a desaparèixer amb l’inici de les obres de l’institut. A més, sempre segons la versió dels afectats, tant l’alcalde, Juan Bautista Roselló, com el regidor d’Esports, Paco Montagut, es van comprometre a tenir llest un segon camp de joc als voltants del Manuel Bru per al 15 de novembre, treballs que no estan acabats. Per això parlen de “desídia i falta d’interès” per part de les autoritats municipals en aquest tema i es plantegen, fins i tot, portar a terme algun tipus d’acció reivindicativa sinó hi ha una solució viable en breus dates.

El regidor d’Esports ha manifestat al respecte que les obres s’han retardat a causa, exclusivament, de les males condicions meteorològiques patides en les últimes setmanes que no han permès l’entrada de les màquines per a condicionar el terreny. “No és una disculpa sinó una realitat. És cert que hi ha un retard però no s’ha pogut treballar pel mal temps”, assegura Montagut. Sobre la falta de previsió i reacció per a solucionar la falta de camps de joc, el regidor sosté que “fa més de dos anys que vaig avisar d’aquesta situació en un ple i no he parat d’insistir. Però calia redactar un projecte, prendre decisions i al final ens ha enxampat el bou”. “En tot cas”, afegeix, “no és cert que no haja hagut interès en aquest tema i donarem una solució definitiva quan el temps ho permeta”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?