General

La Comissió de Festes Puríssima Xiqueta presenta un llibre de cuina

La Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2009 ha presentat aquest matí el llibre de receptes: “Benissa plat a plat”. Un llibre que recull 125 receptes de cuina dels plats més representatius del nostre poble. Amb ell, es pretén donar a conèixer la història de Benissa mitjançant la seua gastronomia enriquida d’influències externes i que representa l’herència cultural forjada durant segles que no ha de perdre’s. Com a exemples, podem destacar la preparació dels salaons d’influència islàmica, les postres fetes amb ametlla d’influència morisca, l’elaboració dels embotits d’influència mallorquina, etc.

Les receptes han sigut aportades en la seua majoria per mares i àvies del poble, que durant generacions han sigut les encarregades de transmetre-les de generació en generació. S’han recopilat un total de 125 receptes dividides en diverses seccions temàtiques. Les persones que han participat voluntàriament han facilitat la recepta i han preparat el plat perquè es poguera fotografiar.

El llibre ha sigut finançat per La Caixa, La CAM, l’Exc. Diputació Provincial d’Alacant i l’Ajuntament de Benissa. S’han publicat un total de 2.300 exemplars que vendran els membres de la Comissió amb la finalitat de recaptar fons per a la pròxima edició de les Festes Patronals de la Puríssima Xiqueta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?