Infobenissa TV

Infobenissa TV: Visita d’Adolfo Suàrez a Benissa

Adolfo Suàrez i Isidor Mollà
Adolfo Suàrez i Isidor Mollà

Infobenissa comença la nova temporada de vídeos històrics amb la visita que va fer a Benissa l’expresident del Govern Adolfo Suàrez el 23 de novembre de 1990. El vídeo, enregistrat per les càmeres de Telebèrnia, recull la recepció oficial que es va fer a l’Ajuntament amb l’alcalde del moment, un jove Isidor Mollà, que havia encetat la seua primera legislatura tres anys abans. Posteriorment la comitiva es desplaça al Casal dels Joves on hi ha un xicotet parlament, recollit també per les càmeres de Canal 9, i un vi d’honor. Adolfo Suàrez destaca en el discurs la fortalesa i futur del CDS, tot i que en les eleccions d’octubre d’eixe mateix any el partit havia patit una seriosa davallada que a la fi tindria com a resultat la seua dimissió com a president de la formació el 1991. A més, en el discurs, Suàrez parla de la professionalització de l’exèrcit, la fi de la confrontació est-oest o la defensa del medi ambient, entre altres temes.

En l’àmbit local la situació era moguda, com ho reflecteixen les pancartes que es poden veure a l’exterior de l’Ajuntament amb lemes com “Alcalde+CDS=Paro” o “Sin trabajo gracias al CDS” promogudes per sectors afins al Partit Popular i les grans empreses constructores del poble que veien com des del CDS se’ls posava impediments per a poder urbanitzar la zona de La Ràpita.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ugteLLZDVrw[/youtube]

 

 


Comentaris a la notícia

Xavi Tro

No estic massa d'acord en aquest paràgraf: En l’àmbit local la situació era moguda, com ho reflecteixen les pancartes que es poden veure a l’exterior de l’Ajuntament amb lemes com “Alcalde+CDS=Paro” o “Sin trabajo gracias al CDS” promogudes per sectors afins al Partit Popular i les grans empreses constructores del poble que veien com des del CDS se’ls posava impediments per a poder urbanitzar la zona de La Ràpita. Com es pot comprovar en el llibre 25 anys de democràcia a Benissa del periodista local Miquel González Ivars, tant en l'intent d'aprovació del port esportiu de les Bassetes com en l'urbanització de La Ràpita, el PSOE i el PP (en aquells moments encara AP) estaven a favor, de fet en juny del 90 va estar a punt de prosperar una moció de censura pactada pel PSOE i per AP que a última hora no va anar endavant. Com ja he dit, podeu llegir-lo en el llibre abans citat (fulles 120-121).


Xavi Tro

Només els regidors del CDS i la UPV (Unitat del Poble Valencià) es van posicionar sempre en contra d'eixos dos projectes.


Joan B. Gandia

Hola Xavi, moltes gràcies pel teu comentari. Efectivament en el cas de la Ràpita estaven a favor el PP i el PSOE, no és incompatible amb el nostre comentari i tan sols caldria afegir esta informació. Pel que fa al Port de les Bassetes no estem gens d'acord. El mateix llibre deixa ben clar en la pàgina 98 que els que es van mostrar en contra del projecte van ser el PSOE i la UPV, mentre que el CDS i AP estaven a favor.Tot i que al final el CDS va donar llibertat de vot als seus regidors.


Xavi Tro

També es correcte JoanBa, tot i que recordem, que en la mateixa proposat del PSOE municipal per desestimar el pla de ports, i per tant de no urbanitzar les bassetes, només va obtindre 3 vots favorables de 5 regidors que tenien en aquella legislatura en total.


Vicent Ibañez i Mas

En el seu moment va ser el meu idol politic, i encara avui, crec, i deu ser aixi, no hi ha politic que li aplege a la sola de les sabates. Va ser un home de l'antic regim, però, al contrari de la resta, no es lucrá, ni es va servir de la seua influencia. La vida per a alguns és cruel, i amb Adolfo Suarez ho ha sigut. A nivell familiar i en el seu propi cos. L´Alzheimer la fet un home sense passat, sense records, sense poder sentir l'orgull i poder provar el reconeiximent públic. Este video va a publicar-se, coincidint amb un treball elaborat i pacient que he acabat de pujar en el meu canal de You Tube. La serie de TVE "La Transicion Politica Española". Es podra estar d'acord o no, en la bondat i resultats de la Transició, i en com es presenta esta serie, pero que ningú dubte que és part de la historia que jo vaig viure intensament. Avorrisc la politica actual, del que tenen la culpa els actors politics actuals. De pactes pocs, i de parar la cameta molt. De butxaca plena i per al representats alfals. Gracies als propietaris de esta gravacio que recorda la visita a Benissa de un politic honrat. A Benissa, si algú en el seu moment tenia una ideologia propera a la de Suarez, la va perder passat el temps en el poder. D'açò, és el seu moment, tindre el gust de participar la meua opinió. Podeu vore els capitols de la serie al seguent enllaç
http://www.youtube.com/watch?v=IMD6872pPLs&list=PL3vwJTn7xFAGliOBKMMpblwz5YIiK1dnK


Voleu deixar un comentari a la notícia?