General

Foment modifica el projecte de la variant de la N-332 de Benissa

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el dijous 4 de gener de 2007:

El Ministeri de Foment ha aprovat definitivament, segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 30 de desembre la modificació del traçat de la variant de la Carretera Nacional 332, al seu pas per Benissa.

La Demarcació de Carreteres de l’Estat al País Valencià adopta com a solució l’alternativa del traçat número quatre per a la zona del sud, mentre que a la part nord es manté el traçat original, el que implica, principalment, evitar la demolició de sis cases habitades que estaven afectades pel traçat original.

Des de l’ajuntament, el batle Juan Bautista Roselló ha confirmat la notícia a pesar que ha dit que “de moment no hem rebut cap notificació oficial per part del Ministeri de Foment” pel que encara no compta amb les característiques tècniques d’aquesta infraestructura tan demandada per la ciutadania.

No obstant això, el batle ha explicat que “mitjançant una conversa telefònica amb el Ministeri de Foment ens han anunciat que el traçat de l’enllaç sud s’ha modificat per tal der no enderrocar les cases de la zona”.

Així doncs, segons els tècnics de Foment, “el nou traçat evita l’enderrocament de sis cases pel que finalment es podran salvar”, va apuntar Roselló.

Al·legacions

Després d’aquest nou canvi, el batle del Partit Popular explica que “aquesta decisió respon a les al·legacions que va presentar l’Ajuntament de Benissa amb l’objectiu que la solució tècnica del nou traçat de Benissa afecte com menys millor les cases existents”.

Roselló s’ha mostrat satisfet amb “aquesta bona notícia” encara que ha insistit en el fet que “encara no hem rebut la informació tècnica, hem de constatar amb els plànols en la mà la informació que m’han ofert des de Madrid”.

A la pregunta que si aquesta nova modificació anava a retardar encara més l’execució d’aquesta infraestructura, Roselló ha dit que “segons l’entrevista que he mantingut amb responsables del ministeri m’han comunicat que si aquesta proposta fóra la definitiva les obres podrien començar enguany”.

Si aquesta opció fóra la vàlida, de les paraules del batle es desprén que en el 2007 les obres podrien començar després de gairebé 20 anys de demanda veïnal i promeses electorals.

El batle afirma que el document definitiu atén a una sèrie d’aspectes que es van exigir des del govern local.

Accés per als vianants

Un d’ells es refereix a “un accés per als vianants i rodat al cementeri de Canor”. Segons Roselló, amb la primera proposta de la variant de la N-332 s’eliminava el pas pel que “era necessari mantindre un accés adequat des del poble al cementeri nou”.

Per altra banda, Roselló ha manifestat que la cartera de Magdalena Álvarez ha tingut l’amabilitat de modificar “una glorieta que no estava ben centrada en la part que ve des de Calp”.

Quant als revolts que eliminava el projecte que va ser sotmés a exposició pública durant el mes d’agost, Roselló diu que “el nou traçat manté aquest punt i sembla ser que s’eliminaran” els revolts perillosos situats a l’altura de la zona de Sant Antoni i del Butà, com es coneixen popularment.

Juan Bautista Roselló ha incidit en el fet que si hi ha una cosa prioritària per a Benissa és la variant.

“L’Ajuntament ha de centrar tots els seus esforços perquè el desviament de la carretera nacional al seu pas per Benissa siga una realitat tan ràpid com es puga, evidentment sempre que siga una bona solució tècnica, donarem suport aquesta obra”.

El pressupost per a licitar les obres és de gairebé 11 milions d’euros. Contra la proposta definitiva aprovada per al traçat es pot interposar recurs de reposició davant el Ministeri de Foment en el termini d’un mes des de la seua publicació en el BOE, o davant l’Audiència Nacional durant el termini de dos mesos, segons la legislació que regeix el funcionament de les administracions públiques.

Els veïns afectats van començar les protestes al mes de setembre

A principis del mes de setembre, els afectats per la modificació de la variant van alçar la veu amb l’objectiu de paralitzar el projecte i d’aquesta manera poder seguir conservant les seues llars.

En eixe moment, els propietaris afectats van proposar l’eliminació d’una de les rotondes projectades en el projecte ministerial i traslladar el traçat a una zona els terrenys de la qual són propietat de l’Ajuntament i del Ministeri de Foment, amb la qual cosa no hi havia perjudicats.

Entre les modificacions plantejades pels veïns destaca l’eliminació de la tercera rotonda que donaria accés a la partida rural de Pinos.

És més, en l’informe tècnic alternatiu que es va posar sobre la taula s’indicava que aquesta circumval·lació és innecessària ja que existeix la possibilitat de construir una intersecció per a connectar ambdós vials.

De moment, un dels portaveus dels propietaris, Jaume Gilabert, ha declinat realitzar qualsevol tipus de declaració a l’espera de comptar amb informació oficial.

En el ple del passat 6 de setembre Benissa va rebutjar la modificació del projecte de la variant de la N-332 redactat pel Ministeri de Foment que afectava uns 80 propietaris de la part nord i sud.

Després de l’agre debat, finalment, es va arribar el consens i els regidors es van comprometre davant el poble de Benissa per a arribar a un acord aquesta mateixa setmana en la Demarcació de Carreteres de la Comunitat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?