General

Foment anuncia que el projecte viari de Benissa està acabat i es licitarà en 2007

Durant l’acte inaugural de la variant d’Ondara, els responsables del Ministeri de Foment van anunciar les pròximes infraestructures viàries al País Valencià. La sorpresa va arribar de la mà de Benissa, ja que des del departament es va afirmar que el projecte està “tancat” i que s’espera licitar-lo a principis de 2007.

L’última notícia de l’estat de la variant benissera és que l’expedient estava pendent de resolució després del període d’al·legacions, un termini breu en què alguns veïns van presentar queixes.

També l’ajuntament va aprovar en ple i per unanimitat emprendre accions conjuntes amb l’objectiu que el Ministeri rectifique el projecte que va presentar a la corporació a principis d’agost.

L’ajuntament va aclarir que les prioritats de l’equip de govern són que en la futura variant “es respecte al màxim la seguretat ciutadana, el medi ambient i els propietaris afectats”. Des de l’oposició es va proposar que l’ajuntament definira en les al·legacions “quin projecte és el que vol que s’execute finalment perquè després els tècnics no redacten el que vulguen”.

El CIBE-Bloc i el PSPV també van presentar una esmena perquè s’ampliara el termini d’al·legacions, es modifique el document i s’estudien diferents alternatives que disminuisquen l’impacte ambiental i afecte, tan poc com siga possible, els propietaris de la zona nord i sud del poble.

I és que els veïns afectats tenien previst presentar amb el beneplàcit de les autoritats una alternativa al traçat proposat per Foment, una proposta que evitaria la destrucció d’algunes cases unifamiliars i propiciaria una menor afecció en les zones nord i sud per les quals passarà la variant de Benissa.

Eliminar una rotonda

A grans línies, els veïns van proposar l’eliminació d’una de les rotondes projectades en l’esbós ministerial i traslladar el traçat a una zona on els terrenys són propietat de l’Ajuntament de Benissa i del Ministeri de Foment.

D’eixir endavant la seua proposta, la superfície a expropiar es reduiria en 47.000 metres quadrats.

Autovia València-Benissa

El Ministeri de Foment va anunciar també ahir en la inauguració de la variant d’Ondara la seua intenció de continuar executant obres semblants al País Valencià per a “crear una autovia sense peatge”, segons el delegat del Govern, que transcorreria des de València fins Benissa. De fet, a La Safor s’ha realitzat ja un estudi informatiu per a executar la variant d’Oliva i Bellreguard i s’està treballant amb els dissenys. Mentre que a Benissa ja s’ha conclòs el projecte i les obres començaran l’any vinent, segons el director de demarcació de carreteres del ministeri.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?