General

La modificació del projecte de la variant implica l’enderrocament de cases

El batle, Juan Bautista Roselló va confirmar ahir que el Ministeri de Foment ha remés a principis d’agost, la revisió i actualització del projecte per a l’execució de la variant de la N-332 al seu pas pel terme municipal de Benissa.

La mesura, bàsicament, consisteix en l’ampliació del traçat en un quilòmetre a l’entrada i l’eixida del municipi per a eliminar dues revoltesx perilloses, però al mateix temps, afectarà propietaris del sòl que hauran de ser expropiats, i fins i tot implicarà l’enderrocament de cases unifamiliars, encara que no s’ha precisat el nombre d’afectats.

Aquesta actuació costarà més de 12 milions d’euros i serà sufragada íntegrament pel govern central.

La novetat més important apuntada pels tècnics en aquest últim document remés al consistori és l’ampliació en un quilòmetre del traçat inicialment previst, pel que passarà a tindre un recorregut aproximat de 5.000 metres.

Aquest retoc té la seua explicació, ja que l’augment de l’extensió de la variant en els seus dos extrems permetrà eliminar dues revoltes perilloses, conegudes com la del Butà, en la part sud, i la de Sant Antoni, en la part nord, concretament a l’entrada de la carretera que circula en direcció al municipi de Xaló.

Repercussions

Però no tots els canvis en el projecte són positius ja que amb aquest nou document augmenta el nombre de propietaris afectats per les consegüents expropiacions, fins i tot, segons ha confirmat el propi Juan Bautista Roselló, serà necessari enderrocar cases unifamiliars ja existents, principalment en la zona d’entrada a Benissa des de Calp.

En aquest sentit, Roselló ha declarat que defensarà “els interessos dels ciutadans que puguen veure’s afectats per les obres i que qualsevol persona que ho desitge, pot demanar una còpia a l’Ajuntament de la modificació del projecte”.

El batle ha valorat aquesta nova modificació del projecte com un retard més sobre aquesta demandada infraestructura, i encara que considera que és important donar a la futura circumval·lació a la N-332 la màxima seguretat, des de l’Ajuntament van a demandar al Ministeri que “l’obra s’execute com més aviat millor”.

Els afectats per l’ampliació del projecte poden accedir a la documentació d’actualització i presentar les al·legacions pertinents fins al 2 de setembre, segons va informar el batle popular, Juan Bautista Roselló.

L’Ajuntament confia que aquest tràmit es desenvolupe amb celeritat, sempre respectant els drets dels veïns.

L’obra porta sis anys de tramitació

Les obres de la variant de la N-332 al seu pas per Benissa és una promesa que ja ve de llarg.

Concretament, va ser l’any 2000 quan es va encarregar el projecte tècnic a l’empresa Pycsa.

En l’any 2001, el ple de l’Ajuntament de Benissa va acordar sol·licitar a la Direcció general de Carreteres de l’Estat la cessió de l’actual tram de la carretera nacional N-332 que creua el nucli urbà.

Coincidint amb aquest acord, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló va assegurar que el procés de licitació poguera haver-se aprovat pel mes de març de l’any 2002.

Es tracta d’un projecte molt esperat pels benissers que pal·liarà els greus problemes de circulació que pateix aquest municipi i que provoca l’actual travessia, amb embusos continus. Un autèntic embut per a la circulació.

Diversos veïns de l’avinguda del País Valencià, nom pel qual es coneix a la travessia, han mort al llarg dels últims anys en aquesta localitat a causa del nombrós tràfic que afecta aquesta zona.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?