General

Els promotors estudien querellar-se contra la plataforma AUN

L’Associació Provincial de Promotors d’Habitatges i Sòl d’Alacant -PROVIA- ha encarregat als seus serveis jurídics que estudien la possibilitat de presentar una querella per calúmnies contra la plataforma Abusos Urbanístics No (AUN) “per a impedir que seguisca defensant falsedats contra l’activitat lícita dels promotors així com contra el País Valencià que és sobirà per a aprovar les lleis que vulga”, segons va anunciar ahir Jesualdo Ros, secretari general de PROVIA. Els promotors sostenen que la major part de les 15.000 denúncies presentades a Brussel·les per la presumpta il·legalitat de l’aplicació de la LRAU “no tenen sentit, ja que segons les nostres investigacions gairebé totes es tracten de propietaris als quals no els afecta directament la legislació o de persones que van construir els seus habitatges de forma il·legal”.

Precisament, l’associació de promotors de València va tornar a acusar ahir al president d’AUN, Charles Svoboda, de residir en una finca a Benissa, “envoltada de més de 4.000 metres quadrats, construïda sense llicència en sòl urbanitzable, fet tipificat avui dia en el codi penal com a delicte”. Des de l’entitat que integra els promotors valencians es va insistir que l’habitatge de Svoboda “no compleix la legislació urbanística i viu en un entorn paradisíac”.

Svoboda va negar ahir, en declaracions a aquest diari, que la seua finca es fera sense llicència. “És una mentida absoluta”, va afirmar, per a afegir que “tots els papers estan en regla”.

Segons l’associació de promotors, “l’habitatge que el president de l’associació contra els abusos urbanístics posseeix a Benissa podria estar encobrint un frau fiscal, ja que en el padró fiscal de l’IBI apareix com a titular d’aquesta una societat mercantil resident a les illes Caiman, que s’anomena Canam Sports, sense que conste cap CIF”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?