General

Els eurodiputats estudien parar obres i exigir compensacions als afectats

Els eurodiputats encarregats d’inspeccionar els plans urbanístics executats al País Valencià emparant-se en la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística per a saber si s’han comès abusos amb els afectats, arribaran a Alacant el proper dia 31 d’aquest mes i recorreran en quatre dies els municipis on es preveuen macrourbanitzacions. De fet, la proliferació de camps de golf és un dels motius principals que ha dut als eurodiputats a visitar la comunitat.

La Comissió Europea analitzarà si han existit aplicacions malintencionades de la LRAU per part dels constructors i amb la complicitat de l’administració pública. El president de l’associació Abusos Urbanístics No (AUN), Charles Svoboda, va assegurar que els eurodiputats “no descarten paralitzar obres il·legals i exigir compensacions per als afectats”. No obstant, AUN reconeix que “aquesta seria la gran victòria de la seua visita a la comunitat i a aquesta comarca”. Sovoboda també va alertar que “és molt complicat demanar indemnitzacions perquè qualsevol empresa pot declarar-se en fallida”. El president d’AUN reconeix que “es tracta d’un problema jurídic”.

La UE apunta cap a un règim urbanístic valencià “de favoritisme, arbitrarietat i corrupció”, va apuntar l’eurodiputat David Hammerstein.

Durant la visita dels eurodiputats el programa d’actes de 4 dies serà “maratonià”. A Alacant visitaran el Síndic de Greuges per a conèixer les inquietuds dels ciutadans i també dels afectats pels plans urbanístics en execució. A més, els polítics de la UE també s’entrevistaran amb els promotors i constructors per a més tard conèixer l’opinió dels veïns dels municipis amb projectes en marxa.

Visita a la comarca

A Benissa, els eurodiputats es trobaran amb els batles de la comarca de La Marina Alta i demanaran explicacions sobre l’aplicació de la LRAU ja que, segons AUN, “s’està incomplint la llei europea”. Tampoc tornaran a Brussel·les sense conèixer in situ els paisatges plens de grues i els municipis de la comarca on se situaran les noves macrourbanitzacions.

Després viatjaran fins a València per a entrevistar-se amb el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps. També visitaran Madrid per a parlar amb la ministra de Medi ambient, Cristiana Narbona.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?