General

L’oposició exigeix al PP la paralització de les obres en les Maruques

Els grups de l’oposició en l’Ajuntament de Benissa van reaccionar ahir davant els danys ocasionats per les obres de desviament del col·lector en el conjunt hídric del Pou d’Avall, del segle XVI, i van exigir la restauració “immediata” dels elements afectats. Els treballs, finançats al 60% per la Diputació Provincial, han destrossat dues fonts, les conegudes com a Fonts de les Maruques, i un marge de pedra d’uns tres segles d’antiguitat.

Tant el PSOE com CIBE-Bloc van reclamar ahir una actuació urgent per a retornar el conjunt al seu estat original, tant com siga possible. Per a això, el portaveu del grup nacionalista, Isidor Mollà, va exigir la “paralització immediata” dels treballs que porta a terme l’empresa Geonsa.

El portaveu socialista, Vicent Cabrera, va lamentar que “no és la primera vegada” que una obra pública ocasiona danys al patrimoni benisser, i va recordar les “barbaritats” ocasionades per les obres de restauració de l’ermita de Santa Anna, “que era una obra feta per l’ajuntament”.

Per això, i per a evitar mals majors en el cas de les Maruques, Cabrera va opinar que “han de restaurar-se al seu estat originari”.

En una línia similar es va manifestar Mollà. Els danys causats per les obres del col·lector “no em sorprenen”, va manifestar, “ja que l’ajuntament ja ha demostrat una sobrada insensibilitat cap al patrimoni de Benissa”.

En la seua opinió, ara “tocaria paralitzar les obres i investigar què ha passat”.

Tant el PSOE com CIBE-Bloc tenen intenció de preguntar sobre aquest assumpte en el ple del proper dimarts.

Per altra banda, el portaveu de CIBE-Bloc va opinar també que des de l’equip de govern municipal, del Partit Popular, “és una llàstima que gastar-se tant diners en retribucions a càrrecs públics no valga per res” quant a protecció del patrimoni. Al seu judici, als edils populars “només els interessen els programes urbanístics”.

Urbanisme calpí

I és que precisament la zona on s’han produït els fets està pendent de dos programes urbanístics com són els de Beniver i Santa Anna.

Referent a això, Mollà va criticar que ambdós programes plantegen un “desenvolupament exagerat” que suposa “copiar el model de Calp” a Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?