General

Els polítics de Benissa supediten nous serveis en la costa al desenvolupament de la Llobella

L’associació de veïns de la costa de Benissa ha mantingut reunions amb tres grups polítics (PP, PSOE i CIBE-Bloc) per la pròxima celebració de les eleccions municipals. Els veïns han pogut saber de primera mà les millores que se’ls promet des dels diferents grups municipals si arriben a l’ajuntament i, al seu torn, els membres de l’associació han exposat les necessitats en infraestructures que tenen en aquesta zona de Benissa.

En aquest sentit, la presidenta del col·lectiu, Paloma Hoffman, va assegurar ahir que els polítics han promès als veïns una sala per a la policia local en la zona costanera, una zona per a bombers així com un centre de salut i una oficina de l’ajuntament per a tràmits administratius. Aquestes infraestructures són, per a Hoffman, tremendament necessàries per a la població de la costa de Benissa.

No obstant això, l’execució d’aquests serveis se supedita al desenvolupament d’un paratge d’alt nivell paisatgístic i ambiental, la Llobella. La presidenta de l’associació de veïns de la costa de Benissa va afirmar ahir que els tres grups polítics als quals es va convocar van apostar per urbanitzar aquest paratge sempre sota paràmetres respectuosos amb el medi ambient i contant amb el consens de tots els propietaris i afectats.

No obstant això, en el pressupost per a 2007 aprovat la setmana passada amb els vots a favor del PP i l’abstenció del PSI, existeix una partida de 6.000 euros per a demanar un estudi sobre la viabilitat de desclassificar la Llobella. En aquest cas, si es protegira l’última zona verge de la costa entre Moraira i Altea, els serveis promesos no podrien desenvolupar-se en la zona prevista.

Mentre es projecta el desenvolupament de la Llobella, els serveis haurien d’albergar-se en la Casa dels Cent Vents. Es tracta d’un immoble que va ser rehabilitat pel consistori perquè es dedicara a un aula d’interpretació de la natura. No obstant això, fins ara la casa no ha rebut cap ús i podria albergar de manera provisional serveis per als ciutadans de la costa de Benissa.

Els veïns també van mostrar als polítics altres inquietuds com la necessitat que se senyalitzen els camins perquè “de vegades ve una ambulància o agents de la policia local i desconeixen on anar perquè els carrers no tenen nom”, va apuntar ahir la presidenta, Paloma Hoffman.

En definitiva, la intenció dels veïns de la costa consisteix en que “se’ns tracte igual que els ciutadans de Benissa ciutat” el que fa als serveis. “No tenim enllumenat, ni canalitzacions”, va assegurar ahir Hoffman.

Pel que fa a igualtat, els veïns demanen que la taxa del fem no siga superior en la costa que en la ciutat. “El batle ens ha promès que igualarà la taxa”, va apuntar ahir Hoffman. La presidenta va titllar com a “inconstitucional” la desigualtat i va assegurar que “hi ha veïns que han de desplaçar-se fins a 800 metres per a llançar el fem en un contenidor”.

La presidenta de l’associació va titllar ahir de “surrealista” la perspectiva per a enguany. “Els veïns de la costa aporten un 50% de contribucions a les arques municipals i només reben un 5% en inversions”. Hoffman va assegurar que el fet que l’ajuntament haja hagut de pagar el 40% de la piscina coberta de Benissa suposa “que es paralitzen altres inversions”.

En la costa resideixen 1.600 veïns que estan empadronats i que ja han manifestat la seua intenció de vot. “Som més del 25% de la població electoral”, pel que “tenim pes”, va advertir ahir la presidenta de l’associació de la costa de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?