General

Els festers de la Puríssima protagonitzen el calendari d’enguany

Festers Puríssima Xiqueta 2010
Festers de la Puríssima Xiqueta 2010

De les parets de cada casa, i un any més, pengen ja els almanacs del 2010. I si es tracta de les llars benisseres, en la majoria d’elles, el calendari de la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta. De nou Robert Cabrera, fotògraf del municipi, ha posat tot la seua obstinació a convertir els membres d’aquesta comissió en models per un dia. Una tasca, de vegades difícil però que, sota l’objectiu d’aquest gran professional, ha obtingut grans resultats.

Escenes quotidianes, que a molts els fa recordar la seua infantesa i a d’altres els dóna a conèixer com era la vida dels seus avantpassats. Des dels jocs tradicionals, a l’elaboració del pa o la típica “estisorà”, el treball de netejar el raïm cada estiu.

De gener a desembre, 12 mesos que reflecteixen els costums d’aquest poble bolcat en la celebració de les festes a la seua patrona, com es comprova, en l’adquisició del calendari, que al mòdic preu de 6 euros, compren tots perquè els guie en aquest nou any que acaba de començar.
Amb aquesta ja són tres vegades, que Robert Cabrera col·labora amb els festers com comenta “ells es presten a ser els meus models i jo els regale aquestes instantànies per al calendari, col·laborant, així, amb les festes del meu poble”.

Models que van des dels més xicotets, nascuts en 2002 als majors de 1969, passant pels joves, els membres de la comissió nascuts en 1992. L’escenari, els racons més populars de Benissa i com a vestuari els millors vestits tradicionals i unes luxoses enagües.

Des que naixera aquesta iniciativa,al 2008, quan la benissera, Mayte Cuello Ivars era membre de la Comissió de Festes, ella sempre ha estat al costat d’aquest fotògraf. El seu treball, ser el seu enllaç, i coordinar els festers . I és que, Mayte sempre està disposada a prestar la seua ajudar en tot allò que estiga relacionat amb les festes i amb la seua patrona.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?