General

Els festers de Benissa trauen demà a la venda el seu calendari

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 18 de desembre de 2008:

Amb l’arribada d’un nou any, és moment de canviar de calendari. Una oportunitat que aprofita la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2009 per a recaptar fons per a les seues pròximes celebracions.

Demà divendres ix a la venda, i pel mòdic preu de 8 euros, aquest original almanac.

És el segon any consecutiu que els festers es posen davant de l’objectiu del fotògraf Robert Cabrera, d’Estudi 62, que regala aquest reportatge a la comissió festera, un fet que és d’agrair, ja que amb la seua venda s’espera incrementar les arques d’aquesta comissió.

Són unes fotos, cuidades fins el més mínim detall, i que com diu aquest professional de la fotografia, faran recordar costums d’antany i al mateix temps les donaran a conèixer als més joves.

Unes instantànies que arriben a reflectir com es xapava el raïm, per a fer el vi o fins i tot com es feien les panses i les típiques carreres de gall. Els paratges escollits, de gener a desembre són les partides rurals de Pinos, Berdica, Canor i La Fustera, entre d’altres.

Els models han sigut les tres quintes que formen la comissió de festes, els xiquets nascuts en 2001, els joves de 1991 i els més majors nascuts en 1968, i el vestuari escollit la roba típica del poble.

Dotze instantànies, de color sípia, per a aquests dotze mesos que marcaran els dies dels benissers per a aquest 2009 que va a començar.

Els festers del 2009 es caracteritzen per viure en un bon ambient i per donar-ho tot amb un fi comú, oferir als veïns les festes que aquests mereixen.

A la venda de calendaris se suma la venda d’unes caixes de metall amb la imatge de la patrona, la Puríssima Xiqueta, i el llibre de receptes de cuina, amb plats tradicionals del poble, que es presentarà la setmana que ve, sense oblidar la Fira i Porrat de Sant Antoni, uns dies en què la comissió festera treballarà durament per a obtindre els màxims beneficis possibles.

Calendari municipal

Cal assenyalar, així mateix, que la Regidoria de Medi Ambient i Benissa Impuls, van presentar ahir el calendari municipal il·lustrat amb temes mediambientals.

Donada l’acceptació d’aquesta iniciativa en anys anteriors enguany s’ha incrementat el tiratge a 6.000 unitats.

Com a novetat, cal destacar que les fotografies emprades per a la confecció del nou calendari han sigut seleccionades del I Concurs de Fotografia de Medi Ambient organitzat enguany. En la portada apareixen totes aquelles fotografies premiades en les diferents seccions d’aquest concurs, mentre que a l’interior apareix una recopilació d’altres imatges del certamen.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?