Cultura

Eix a la venda la 21 edició del Calendari dels Brillants

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 28 de novembre de 2007:

Joan Josep Cardona, cronista oficial de Benissa, va presentar ahir “El Calendari dels Brillants”, un almanac literari que inclou els pronòstics de l’oratge de 2008, el santoral, fires i porrats, mercats o festes tradicionals.

Cardona va definir la publicació hereva de la tradició i que arriba a la seua 21 edició, com a “artesania pura, un producte difícil de fer, un luxe i una aposta per un gènere literari menyspreat com a literatura menor, però que acosta la cultura a la base social i que hem millorat amb un contingut interessant i un disseny modern que li donen vida i alegria”.

Aquest calendari és l’únic que s’edita en Valencià en la nostra àrea geogràfica. La confecció tipogràfica es realitza amb caràcters tradicionals, i juntament amb belles il·lustracions perfilen una obra que eix a la venda, seguint el costum habitual, a un preu econòmic, com correspon a la més genuïna tradició dels calendaris.

De l’edició de 2008 s’han editat 2.000 exemplars, que es distribuiran per llibreries del País Valencià, Balears i Catalunya.

En les seues 136 pàgines, El Calendari dels Brillants inclou il·lustracions de Ramon Pérez Carrió, inclou col·laboracions literàries d’autors com Emili Piera, Pepa Guardiola, Alfons Llorens, Daniel Climent, Josep Iborra, Josep Antoni Comes, Manel Joan Arinyó i Lluís Forner, Pere Cabrera, Vicent Mahiques, José Payá Nicolau, Jordi Sanchis, Salvador Bolufer, Vicent Balaguer, Josep Maria Costa i Guillem Gilabert.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?