General

Els ecologistes acusen el batle “d’enganyar” els veïns en la protecció del sòl agrícola

La polèmica entorn del macroprojecte del camp de golf de Benissa no ha sigut conclosa ni amb la retirada de l’empresa ni amb el rebuig del ple. De fet, la inesperada moció presentada a última hora pel PP va convertir a aquest grup en l’únic que rebuja oficialment el projecte, i ahir la Coordinadora per a la Protecció del Patrimoni Agrícola va acusar el batle, Juan Bautista Roselló, d’enganyar els veïns i manipular la informació que va donar al ple. Segons van recordar els ecologistes, Roselló es va negar en rotund a desclassificar el sòl urbanitzable de La Ràpita, i a estudiar l’interés de sol·licitar la declaració de paisatge protegit per a les partides del Vinyent, Bombí, Lleus i Benimarraig. Per al batle, aquesta pretensió era una temeritat i una barbaritat, que perjudicaria seriosament els xicotets propietaris, als que no els permetria realitzar reformes o ampliacions en les seues cases.

Segons l’opinió de la Coordinadora, Roselló va equiparar un paisatge protegit amb sòl forestal en què no es pot realitzar cap tipus de construcció, la qual cosa en realitat és un engany. Per aquest motiu, els ecologistes presentaran hui una àmplia valoració d’allò que s’ha succeït en el ple i anunciaran les mesures de pressió que mamprendran per a aconseguir la desclassificació de La Ràpita i un blindatge contra macroprojectes en el pla general.

Consideren a més que la condició de sòl urbanitzable de part d’aquest sector és una bomba de rellotgeria que podria fer esclatar la totalitat del sòl no edificable de l’entorn, i volen desactivar-la.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?