General

El PSPV de Benissa demana que es facilite la compra d’aigua a Xàbia

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el dimarts 5 de desembre de 2006 i escrit pel periodista Juan Nieto:

L’anunci del regidor d’Aigües de Calp, Juan Roselló, de la seua intenció d’adquirir aigua del Pou Marisa, situat al terme municipal de Benissa va començar la batalla. I ara, des de les diferents formacions polítiques de la Marina Alta, comencen els contraatacs.

Tots volen garantir recursos hídrics suficients per a poder desenvolupar els diferents sectors i habitatges que contemplen en cada PGOU. De fet, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, ja va deixar clar que no s’hi contempla la venda i que només se cedirà aigua a Calp si els en sobra.

Ahir van entrar en la contesa els socialistes de Benissa. Des del PSPV asseguren que “l’única forma segura de garantir l’aigua en el futur per a Benissa i per a la resta de pobles de la Marina Alta és que totes els municipis sol·liciten el proveïment d’aigua a la dessalinitzadora de Xàbia”.

Única solució

I a aquest efecte van proposar que tant la Generalitat com la Diputació “han de crear la infraestructura necessària a la comarca” per a poder nodrir-se de l’única “solució que donarà seguretat en el futur”.

Per a les files del PSPV és “una irresponsabilitat” que el PP “pretenga crear enfrontaments entre dos pobles veïns”. Així mateix, afegeixen que “no podem dependre exclusivament d’un pou d’aigua salada perquè ningú ens garanteix que de cop i volta aquest aqüífer s’esgote i ens vegem d’aquesta manera sense recursos hídrics per a poder atendre la demanda”.

El PSPV considera que “la inversió del Consell ha de beneficiar a tots i no només als pobles governats pel PP” i van aclarir que un pou subterrani com és el Marisa “no va a solucionar ni el futur de Calp ni el de Benissa”.

El secretari general del PSPV de Benissa, Vicente Cabrera, va valorar les declaracions del batle de Benissa com a “absolutament ridícules, del tercer món i impròpies de responsables polítics”.

El portaveu socialista va acusar Roselló de pretendre “que cada municipi solucione el problema de l’aigua per al seu propi profit, a costa d’altres pobles veïns iniciant una guerra de l’aigua entre veïns”. Per això, Cabrera incideix en el fet que “ha demostrat a la ciutadania una absoluta falta de visió política en una comarca turística”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?