Natura

El PSPV demana mesures contra la dessecació de les masses forestals del Collao i La Mallada

Amb el vot en contra del PP es va desestimar una moció del PSPV perquè de forma urgent es fumiguen les masses forestals de propietat pública de La Mallada i El Collado, que pogueren vore’s afectades per plagues.
Els socialistes proposaven també que amb caràcter urgent la Conselleria de Territori i Vivenda mamprenga un tractament específic, no aeri, sobre aquests espais per a frenar la dessecació d’aquestes masses. I de no ocórrer així, que assumisca l’acció directament l’Ajuntament de Benissa. Les propostes només van obtindre suport dels independents de CIBE.
El PP la va rebutjar perquè, segons l’alcalde, Juan Bautista Roselló, es tracta d’accions que ja estan en marxa. Roselló, va dir que “el PP no va a abordar aquesta moció perquè seria denunciar quelcom que no és cert” i va explicar que, actualment, s’està esperant a constatar l’efectivitat de la fumigació feta amb avioneta. Va precisar, a més, que la massa arbórea està sent atacada per dos tipus d’agents distints. Els socialistes van denunciar que les masses forestals de propietat pública del Collado i la Mallada Verda, que van ser reforestades, estan sofrint un procés de dessecació aceleradíssim per l’existència de plagues que els afecten en més d’un 30%. Segons el PSPV, la situació és irreversible. Van criticar també l’efectivitat de la fumigació realitzada per Conselleria a través de mitjans aeris, així com que es denegara enguany ajudes al col·lectiu ABAI de voluntariat antiincendis.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?