General

El PSPV alerta que Benissa no té aigua per a desenvolupar ni un terç dels PAI del PGOU

L’urbanisme a Benissa està en escac. El portaveu del PSPV de Benissa, Vicent Cabrera, va assegurar ahir en roda de premsa que el municipi no compta amb recursos hídrics suficients per a desenvolupar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) en la seua totalitat. De fet, el socialista va reafirmar la seua postura amb un informe municipal de 2006 que revela que Benissa només disposa d’aigua potable suficient per a créixer fins 1.670 de les 2.300 cases previstes al PGOU. Que en termes de plans urbanístics significa que dels 37 PAI que contempla el planejament aprovat en 2003 només se’n podrien executar 12 amb garanties de proveïment. I tot sense comptar amb el creixement urbà que no compta amb certificats de suficiència de recursos hídrics. En aquest sentit, “una vegada que s’hagen executat els 12 plans, els cinc pous amb què compta Benissa per a abastir-se estaran al límit de la seua capacitat i no es podran atendre nous desenvolupaments”, va assegurar ahir Cabrera. De fet, l’informe referit apunta que quan estiguen executats els 12 PAI esmentats anteriorment “existiria un superàvit de 118,17 metres cúbics diaris” en el mes de màxim consum, és a dir, a l’agost.

Davant aquest panorama, el portaveu socialista va lamentar ahir que el batle, Juan Bautista Roselló, titllara de “burla” que la CHX alertara en els seus últims informes de les deficiències hídriques de Benissa. “El que cal fer és buscar una solució per a sempre”, va apuntar ahir Cabrera. Per al PSPV de Benissa aquesta solució passa per “aconseguir una garantia de futur mitjançant el subministrament de la dessalinitzadora de Xàbia”. De fet, segons Cabrera, el PSOE de Calp i Llíber també veuen amb bons ulls que es portara a terme una infraestructura, liderada per Benissa, per a transportar aigua des de la dessalinitzadora de Xàbia fins els pobles del sud de la comarca i fins i tot de l’interior. Una inversió “que hauria de fer-se mitjançant subvencions”.

Converses

El PSPV de Benissa creu que és “urgent i necessari” que les institucions comarcals “comencen unes converses de cara a executar aquesta infraestructura”. Seria aquesta “una garantia de futur” amb la qual el Pla General de Benissa podria desenvolupar-se en la seua totalitat.

A més, Cabrera va recordar que el Pla Hidrològic Nacional que abandera el PP “no contempla subministrar aigua a la Marina Alta”.

De fet, l’empresa pública Acuamed, depenent del Ministeri de Medi Ambient, ja contemplava en el seu programa d’inversions una ampliació de la dessalinitzadora de Xàbia per a poder subministrar aigua a altres pobles de la comarca encara que, fins ara, no s’ha arribat a cap acord amb l’ajuntament xabienc.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?