General

El PP de Benissa rebutja una moció que demanava la destitució de Paula Sánchez de León

El portaveu del grup municipal BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS Xavi Tro va presentar en el ple ordinari del dimecres una moció que condemnava les agressions policials que van patir estudiants i ciutadans a la ciutat de València, en els fets ocorreguts a mitjans del febrer passat arran de les protestes dels alumnes de l’Institut Lluís Vives contra les retallades en educació de la Generalitat Valenciana i les càrregues policials que se’n derivaren, en uns fets que van ser coneguts mundialment com la #PrimaveraValenciana. Una moció que demanava també la destitució immediata de la delegada del govern a València, Paula Sánchez de León, i que demanava, a més, una investigació a fons dels fets succeïts per tal de depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial implicat. La moció finalment va ser rebutjada en segona votació gràcies al vot de qualitat de l’alcalde.

Des del Bloc de Benissa els va sorprendre que aquesta moció no s’haguera inclós en l’ordre del dia del ple tot i que havia estat presentada en instància i per registre d’entrada el 24 de febrer i que va ser finalment rebutjada gràcies també a l’abstenció del regidor del PSD Paco Montagut. La moció va comptar amb els vots favorables del CIBE i del PSOE, tot i que el portaveu socialista, Vicent Cabrera, prèviament va demanar al portaveu del Bloc que retirarà la moció perquè segons ell, votar eixa moció era molt complicat per a un regidor, petició a la que Xavi Tro es va negar.

Juan Bautista Rosselló va acusar els membres del Bloc i de Compromís d’instigar i provocar les protestes en primer lloc i de defensar el dret de tots aquells que no es manifestaven en unes manifestacions que no tenien la corresponent autorització. Com a resposta, el portaveu nacionalista, Xavi Tro, va lamentar que el batle de Benissa no es posara al costat del poble, que no defensara els drets dels joves i de tots els ciutadans a manifestar-se, que no condemnara la violència injustificada amb la que es va reprimir els joves estudiants, alguns d’ells joves benissers que estudien a València. Cal recordar que la violència policial va arribar a l’extrem de detindre a menors d’edat i interrogar-los sense la presència dels seus advocats ni dels seus pares o tutors (cosa que vulnera la llei) i, com passa habitualment, molts agents antidisturbis no portaven la corresponent identificació en lloc visible com és obligatori.

Segons el Bloc, les actuacions policials van dur, una vegada més, a que el País Valencià fóra el centre del món per uns dies. I tot per tindre una educació pública que el PP vol enfonsar i per viure en el nostre cap i casal escenes pròpies d’un país sotmès a una dictadura i no a un govern democràtic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?