General

El ple de Benissa obri noves possibilitats per a l’aprovació dels pressupostos de 2018

Ple de l'Ajuntament de Benissa del mes de novembre
Ple de l’Ajuntament de Benissa

En el ple ordinari d’ahir, dimarts 30 de gener, va quedar palés l’interès per part de la corporació de l’Ajuntament de Benissa a avançar per l’aprovació dels pressupostos municipals de 2018. El debat polític en aqueix sentit va ser iniciat per Fernando López Corsi, regidor d’Hisenda, qui va explicar que, malgrat el “relat catastrofista de l’oposició, els pressupostos de 2017 no van tirar endavant pel bloqueig de l’oposició”. López Corsi va avançar que, de nou, es complirà la regla de la despesa i que s’aconseguirà un superàvit d’un milió d’euros, mentre que va avançar que la xifra en inversions per a 2018 superarà els 564.000 € de 2017.

Fernando López va assenyalar que “en pròximes setmanes convocarem als partits de l’oposició per a aconseguir consensos en les despeses corrents i les inversions, moment en el qual esperem comptar amb el suport dels partits polítics”. Per la seua banda, Arturo Poquet, portaveu del PP local, va remarcar que “en 2016 els pressupostos van tirar endavant, malgrat estar en minoria, i ara necessitem consensos perquè no es prorroguen una altra vegada”.

El titular d’Hisenda va recordar a Poquet que “en 2011 també van quedar prorrogats els pressupostos”, i que en 2017 es van realitzar comissions informatives i reunions per a aconseguir acords, malgrat que el bloqueig de l’oposició ho va impedir”.

Posteriorment, Isidor Mollá va recuperar l’assumpte dels pressupostos, convidant a l’equip de Govern a generar “un clima que permeta crear la química suficient per a la seua aprovació, i podria ser un ple extraordinari per a dedicar-ho únicament als pressupostos, tractant-ho punt a punt”. Mollá va assegurar que “jo no vaig a ser un problema, i el que siga important per a Benissa ho recolzaré”.

Abel Cardona, alcalde de Benissa, va destacar que “per part de l’equip de govern tenim la millor predisposició i anem a començar en breu a treballar-ho”. Cardona va oferir que els pressupostos es dictaminen en el ple, per a dotar de tota la transparència possible a la futura aprovació dels mateixos. L’alcalde també va demanar que en el moment de realitzar les reunions sobre el pressupost “es parle del pressupost, no d’altres coses, que és el que ens ha passat”.

Per la seua banda, Mollá va suggerir que es valore poder fer ús dels 11 milions d’euros acumulats en comptes bancaris, i que per motius de la regla de la despesa dictaminada pel ministeri d’Hisenda (també coneguda com a ‘Llei Montoro’), cosa que Fernando López va replicar, explicant que aqueixa acció suposaria que l’Ajuntament poguera ser intervingut per incomplir la legislació, i que des de l’equip de govern s’advoca per la “responsabilitat, treballant per a augmentar les inversions cada any, estant sanejats”.

Entre altres punts que es van aprovar, queda la cessió d’un vehicle municipal a la protectora d’animals Akira, amb el qual podran realitzar el trasllat de mascotes o altres usos de la seua necessitat.

Altres moments a destacar del ple van ser l’aprovació d’una moció presentada per Compromís, per la qual “l’Ajuntament de Benissa insta a Francisco Camps Ortiz, expresident de la Comunitat Valenciana, a renunciar com a membre del Consell Jurídic Consultiu, per haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució”. La moció va quedar modificada a instàncies d’una petició d’Isidor Mollá, que va agregar a més que es retiraren els sous a tots els expresidents de la Comunitat. Amb aquesta esmena, la moció va comptar amb l’aprovació de Compromís, Mollá, Reiniciem i PSPV i l’abstenció del PP.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?