General

L’equip de Govern segueix esgotant les possibilitats d’aprovar els pressupostos de 2017

Pressupost
Pressupost

En el transcurs del ple ordinari celebrat aquesta setmana, Fernando López Corsi, regidor d’Hisenda, va retre compte de la situació de les negociacions per a l’aprovació dels pressupostos.

Segons va expressar el batle, Abel Cardona, la intervenció es va realitzar per a evitar les interpretacions o informacions esbiaixades que ha generat el debat sobre els pressupostos de 2017. Segons va assenyalar López Corsi, els pressupostos vénen determinats entre altres motius per la reducció de l’IBI (més de 800.000 € en els últims dos anys). L’equip de Govern ha realitzat un esforç notable, aconseguint un estalvi superior als 400.000 euros en diferents partides.

El regidor d’Hisenda va recordar que “des del mes de març s’han mantingut fins a vuit reunions” amb els diferents representants dels grups polítics, entre comissions i trobades. Fruit d’aquestes reunions van ser afegides diferents propostes, algunes d’elles corresponents als pressupostos participatius.

No obstant això, López Corsi va voler denunciar el “bloqueig de l’oposició” a l’aprovació dels comptes anuals, “malgrat incloure la pràctica totalitat de les sol·licituds de l’oposició”. Per a l’equip de govern de Benissa, l’esforç que s’ha realitzat per integrar totes les voluntats és una mostra de tarannà i esperit integrador.

Manuel Juan, portaveu de l’equip de Govern, va recordar que l’any passat diversos grups de l’oposició “van fer possible l’aprovació dels pressupostos de 2016 gràcies a la seva abstenció responsable”. Enguany, a més, els pressupostos sí compleixen provisionalment la regla de la despesa.

Després del debat posterior, va quedar palesa la posició dels diferents grups polítics, destacant el silenci dels responsables del Partit Popular, mentre que Isidor Mollá, regidor no adscrit, va admetre que “actualment ja s’ha creat un clima perquè s’arribe a un acord amb els pressupostos, si bé hi ha detalls que convé tancar i que s’estan treballant actualment, sempre pel bé de la ciutadania”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?