General

El Ministeri de l’Interior tanca el quarter de la Guàrdia Civil de Benissa

Un control de la Guàrdia Civil
Un control de la Guàrdia Civil

Benissa es queda sense Guàrdia Civil. És imminent. El Ministeri de l’Interior traslladarà als agents del lloc “provisional” des de 2007 (va ser llavors quan es va enderrocar l’antic quarter de la Benemèrita a Benissa, el de l’avinguda del País Valencià) al quarter de la platja del Portet de Moraira. La dotació de Benissa també era essencial per a la seguretat de la Vall de Pop (el quarter de Xaló realitza funcions sobretot administratives).

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha denunciat aquest matí que el tancament d’aquest quarter “no respon a raons operatives”, sinó que és conseqüència “de la mala gestió i la falta d’entesa” entre la Direcció General de la Guàrdia Civil (depén del Ministeri de l’Interior) i l’ajuntament. Adverteix que la seguretat queda minvada en una província, la d’Alacant, on “la delinqüència és cada vegada més organitzada i violenta”.

Quan el 2007 es va enderrocar l’antic quarter (allí es va alçar una finca de pisos que es va quedar a mig construir), el compromís era que el ministeri construïra un nou edifici. Mentrestant, la dotació de Benissa ha estat en “unes instal·lacions municipals arrendades en precari”.

L’AEGC afirma que l’argument de reagrupar a Moraira als agents no se sosté. Adverteix de la distància que hi ha entre els quarters que ara continuaran operatius a la Marina Alta i apunta que a Alacant sí que hi ha llocs de la Guàrdia Civil molt pròxims com el de Muro i el de Cocentaina (6,9 quilòmetres) o el de Castalla i Onil (4 quilòmetres) que si estaria justificat unificar.

En canvi, el de Benissa, a més de donar servei a un poble de 12.000 habitants la població del qual, sobretot en la seua franja costanera, es dispara a l’estiu, també és essencial per a l’interior de la Marina Alta.

“Els agents de Benissa faran en els pròxims dies les seues maletes amb destinació a Moraira, que es converteix en quarter principal, però fem un pas enrere amb reestructuracions d’aquest tipus”, conclou l’AEGC.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?