General

El cicle “Descobreix el nostre terme” apropa la gent al Forat i el Fort de Bèrnia

El pròxim 30 de novembre torna a Benissa el cicle “Descobreix el nostre terme” que mensualment organitza la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa i que en cada edició bat rècords d’assistència i participació. Per al diumenge que ve, aquesta regidoria ha preparat una ruta fàcil i molt coneguda que recorrerà una part de la majestuosa Serra de Bèrnia. L’eixida serà des de la Font de Bèrnia fins el Forat on es podrà gaudir de les meravelloses vistes i des d’on s’ataüllarà tota la comarca veïna de la Marina Baixa. Però un dels atractius d’aquesta caminada serà, sens dubte, la companyia del biòleg benisser, Baptiste Banyuls, que ensenyarà els tresors que amaga la flora autòctona i que massa vegades passen desapercebuts als nostres ulls, per la falta de coneixements oportuns, situació que se salvarà gràcies a les explicacions que donarà aquest expert en botànica i guanyador, entre d’altres, del Premi “25 d’abril” modalitat d’Investigació de l’any 1991, amb la seua obra “El litoral benissenc. Un paisatge mediterrani”.

Una altra vegada, els participants, la majoria benissers, han aprofitat l’oportunitat de gaudir del paisatge local i de conèixer més i millor el nostre patrimoni arquitectònic, cultural i natural i al mateix temps proposar una activitat lúdica, sana, familiar i de contacte amb la natura, basada en el respecte al medi i un coneixement més gran del terme i del patrimoni local, sempre sota la màxima que no es pot apreciar allò que no es coneix.

La pròxima caminada que ha organitzat la Regidoria de Normalització Lingüística es realitzarà el 21 de desembre. Aquest passeig familiar durà els participants fins la partida del Lleus per a visitar la seua bonica Ermita del segle XVIII i el seu entorn. Concretament l’Estret de Cardos i Terra d’En Gaspar, al vessant d’Oltà. En aquesta ocasió el passeig estarà guiat per un gran coneixedor d’aquests paratges, Josep Miquel Pastor.

El regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Normalització Lingüística, Xavi Tro, ha declarat que considera aquests passejos com una de les activitats més gratificants, d’entre les promogudes per les seues regidories i agraeix especialment la participació habitual dels benissers que mostren un gran interés per conèixer paratges del nostre terme, moltes vegades desconeguts, així com la disponibilitat totalment altruista dels guies participants de la societat civil benissera, que recordem han sigut fins ara, Toni Banyuls, Joan Pastor, Josep Antoni Santacreu; diumenge que ve serà Baptiste Banyuls i per a la caminada del mes que ve, Josep Miquel Pastor.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?