General

El Cibe-Bloc denuncia a Brussel·les la Ronda Nord per no anunciar la licitació en la UE

La coalició CIBE-Bloc ha portat a la Comissió de les Comunitats Europees de Brussel·les el procediment de licitació del contracte d’obra pública de la Ronda Nord, que finalment va recaure en l’empresa Ronda Norte S.L., el conseller delegat de la qual és Vicente Cotino Ferrer, germà del conseller d’Agricultura, Juan Cotino. L’anunci de la denúncia es produeix quan el projecte d’urbanització del vial, que suposarà la construcció de 2.000 habitatges, es troba en exposició pública a l’ajuntament de Benissa després que el passat 11 d’octubre es publicara en el DOGV.

L’al·legació presentada a Brussel·les es basa en l’incompliment del dret comunitari que, segons el CIBE-Bloc, fixa que els procediments de licitació previstos en les directives europees 92/50 i 2004/18 estableixen que “l’adjudicació de contractes celebrats per les autoritats locals, com és el cas de l’Ajuntament de Benissa, està supeditada a l’acatament dels principis del Tractat de la Comunitat Europea i en particular, als principis de lliure prestació de serveis, així com els principis que d’aquestes llibertats es deriven, com són el principi de no discriminació, el de reconeixement mutu, el de proporcionalitat i el de transparència”. D’aquesta manera l’equip de govern popular, liderat per Juan Bautista Roselló, no va anunciar la licitació en el Diari Oficial de la Unió Europea, amb la qual cosa ha impedit que altres empreses comunitàries, establertes en altres estats membres, pogueren presentar-se al concurs i millorar les ofertes. En aquest sentit, fonts del Cibe-Bloc van assenyalar que l’empresa vinculada al germà del conseller Cotino s’emporta “un paquet urbanístic suculent” en una ronda que concentra el 70% del sòl urbanitzable previst a Benissa i al qual només li ha faltat per a completar l’operació la construcció del sector 1 d’Orxelles, que finalment s’ha retirat del projecte. Des d’aquesta formació van explicar que la millor opció per al desenvolupament de la infraestructura haguera sigut la gestió directa per part de l’ajuntament, reservant sòl per a la promoció d’habitatges de protecció oficial. El Cibe va titllar com a “pilotada” l’adjudicació i va lamentar que els ciutadans de Benissa no puguen controlar el futur del seu poble que “ha caigut en mans de les empreses perquè així ho ha volgut el PP”.

En la denúncia presentada s’especifiquen les sentències que confirmen l’al·legació així com que la decisió del govern del PP s’empara en la LRAU, una llei, com resa en l’escrit remès a Brussel·les, que “és objecte d’un expedient per infracció del dret comunitari”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?