General

El CIBE-Bloc creu que el monopoli de la ronda dels Cotino margina les empreses locals

La setmana que ve el govern local de Benissa presentarà al ple els pressupostos de 2007. Uns pressupostos que no estan exempts de polèmica. Ahir, el grup municipal CIBE-Bloc va denunciar que el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, del PP, “s’ompli la boca dient que són els primers pressupostos participatius però no és cert perquè no s’ha constituït un fòrum ciutadà real que haja decidit, per exemple, sobre els ingressos de l’ajuntament, tan sols s’han fet recomanacions que en alguns casos es contemplen i en d’altres no”.

En aquest sentit, la coalició nacionalista-independent va titllar de “burla” els pressupostos participatius perquè “l’Agenda 21 Local es va presentar en una situació agònica del PP pel camp de golf, la urbanització de Beniver o l’aprovació de la Ronda nord”. Va ser, segons el portaveu del CIBE-Bloc, Isidor Mollà, “un tractament de xoc”.

Mollà va advertir ahir que si el PP segueix en el govern local el pròxim mandat “es farà el camp de golf”, igual que la Ronda nord, adjudicada a una empresa lligada al conseller Juan Cotino. Sobre aquest últim projecte, que preveu 2.000 cases, el portaveu del CIBE-Bloc va alertar ahir que “el monopoli de la Ronda nord marginarà les 500 empreses de Benissa que actualment viuen directament o indirectament de la construcció. L’empresa de Cotino no contractarà els autònoms de Benissa sinó mà d’obra barata”.

Sens dubte, la gestió urbanística de l’Ajuntament de Benissa ha sigut un tema polèmic durant el mandat. Els pressupostos no contemplen projectes importants com un hospital o aparcaments perquè “els polítics s’han dedicat a deixar-se pressionar pels empresaris immobiliaris” i, segons el CIBE-Bloc, “tota aquesta sèrie de corrupcions polítiques han impedit al govern local tindre amplitud de mires quant a les necessitats reals del poble”.

Informe sobre la Llobella

El CIBE-Bloc va dir ahir que els pressupostos destinen una partida de 6.000 euros per a “demanar un informe sobre la viabilitat de desclassificar la Llobella”. Segons Mollà, aquesta quantitat “és una pantomima que serveix per a justificar-se” perquè aquest document “dirà el que tots sabem”.

De fet, ahir el portaveu de la coalició va assegurar que existeixen propostes per a “urbanitzar la zona de la Llobella amb models urbanístics com el de Gata -en referència a la urbanització Gata Residencial- o el de la Ronda nord”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?