General

El Cas dels Gale

Els Gale, una parella britànica, van decidir fa cinc anys jubilar-se i retirar-se a la càlida costa mediterrània. Van vendre totes les seues pertinences -regentaven un bar de la seua propietat- i amb els guanys es van comprar el 2001 una parcel·la d’uns 2.300 metres quadrats, que incloïa un adossat de 90 metres, jardí i piscina, a Benissa (Alacant).

William i Sonia Gale van trobar el seu racó ideal en un paratge que es coneix com el Racó de Galeno fins que el 2002 una promotora immobiliària va presentar a l’Ajuntament un PAI (Programa d’Actuació Integrada) sobre una superfície de 250.000 metres quadrats per a edificar adossats. Al matrimoni, que havia invertit uns 120.000 euros en la compra d’aquesta propietat, li van notificar que la seua parcel·la estava afectada pel PAI i que havien de pagar 42.500 euros en concepte de despeses d’urbanització i perdre uns 800 metres quadrats del seu terreny perquè per allí estava previst un vial o qualsevol altra dotació pública. “En poc més de 20 dies, els Gale es van veure obligats a plantar cara a una situació molt difícil”, explica Jaume Sendra, advocat i membre de l’equip jurídic d’Abusos Urbanístics, No.

El cas està ara en el Tribunal Superior de Justícia valencià, la casa dels Gale envoltada d’excavadores i grues i William, en tractament per depressió, a l’espera de la decisió dels tribunals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?