General

El batle ajorna el debat del pla estratègic de turisme

El model turístic de Benissa encara està en l’aire. EL batle, Juan Bautista Roselló, del PP, va decidir el divendres, poc abans de començar el ple, retirar de l’ordre del dia l’aprovació del pla estratègic de turisme Benissa 2010. Roselló va comunicar la seua decisió als portaveus dels grups de l’oposició, Paco Montagut, del PSI, Isidor Mollà, del CIBE-Bloc, i Vicent Cabrera, del PSOE. Aquests portaveus ja pensaven per endavant que el document anava al ple sense consensuar-se i que era necessari aprofundir més en el seu debat. Així, el batle es va anticipar a la petició que anava a fer l’oposició sobre el fet que el punt es retirara de l’ordre del dia.

El pla estratègic de turisme, no obstant això, si que va motivar que en el ple el col·lectiu del Runar protestara amb pancartes. Aquesta entitat ecologista va precisar en un comunicat de premsa que la proposta definitiva “planteja la possibilitat de situar un camp de golf, l’ampliació del passeig litoral, l’ampliació del port i que es destinen fons públics a un model de turisme insostenible, depredador i que exhaureix el nostre territori”.

El Runar considera que s’ha desaprofitat l’oportunitat de diversificar l’oferta turística de Benissa i, en canvi, l’equip de govern ha apostat per “un model urbanístic i turístic que només beneficia uns pocs”.

En el ple, el batle va recalcar que s’ha realitzat un important esforç per a consensuar el pla estratègic de turisme. Va recordar que s’han constituït taules sectorials i de professionals i que han participat diferents col·lectius i partits polítics. “És un document importantíssim per al futur de Benissa i tindrà una vigència de deu anys. Per aquest motiu l’equip de govern vol comptar amb el màxim suport”, va explicar Roselló. El batle també va apuntar que havia accedit a la petició que li havien trasllat els grups polítics perquè ajornara l’aprovació del pla estratègic de turisme perquè el pogueren estudiar més a fons.

Amb tot, que el document no s’aprovara en el ple del divendres sí que altera una mica els plans de Roselló. De fet, la Consellera de Turisme, Milagrosa Martínez, ja havia confirmat que aquest mateix dilluns es desplaçaria a Benissa i presentaria, al costat del batle, el pla que defineix el model i les estratègies turístiques d’aquest municipi. Ara, que el pla estratègic no està oficialment aprovat, la visita de la consellera està en l’aire.

La proposta per a definir el model turístic de Benissa ha suscitat polèmica des del primer moment. El gran debat s’ha centrat en si el pla havia d’incloure referències a la promoció del turisme del golf. Aquesta discussió va coincidir amb l’interès de les promotores per a construir camps de golf en zones de destacat valor agrícola i paisatgístic de Benissa que, finalment, es van rebutjar. L’al·lusió al turisme del golf es va interpretar en el seu moment com una picada d’ullet de l’equip de govern a favor d’aquests projectes que, a més dels camps de golf, preveien la construcció de noves urbanitzacions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?