General

Dos policies resulten ferits en haver d’efectuar detencions en solitari

A pesar que el batle, Juan Bautista Roselló, assegurava dimecres passat que les negociacions amb els membres de la policia local anaven per bon camí, un comunicat enviat pel cos ahir indica que les parts continuen molt allunyades i amb una difícil aproximació en l’actualitat. Des de la policia benissera van denunciar que davant la seua decisió de no realitzar més hores extra fins que l’ajuntament complisca les millores que, segons ells van acordar, el batle va signar un decret d’Ajuntament pel qual “força els agents a treballar en els seus dies lliures, davant la negació dels efectius d’eixir a realitzar hores extraordinàries, demostrant una vegada més el seu tarannà democràtic”, van comentar irònicament.

Els sindicats UGT, CSI-CSIF i Spplbcv van aprofitar l’ocasió per denunciar també la situació de manca de mitjans en què, segons ells, es troba en aquests moments el cos. En aquest sentit, els representants van contar que “durant la passada setmana i en diferents dies la policia local de Benissa va practicar quatre detencions i en tres d’elles només va poder intervenir un policia”. Uns fets que “a causa de la dolenta organització i la manca de mitjans” van provocar “el resultat de dos agents ferits en les detencions”. Pel que fa a la manca d’efectius, des dels sindicats policials van apuntar que “malgrat el perill que constantment sofreixen els agents, continuen les patrulles unipersonals, a causa de la manca de mitjans i la dolenta organització dels màxims dirigents”.

Il·legalitat

Una vegada publicat el decret que obliga a treballar en dies lliures, els sindicats “van informar al batle de la il·legalitat del decret” i en conseqüència els representants dels efectius van decidir “prendre mesures legals”. Així, UGT, CSI-CSIF i Spplbcv van optar per denunciar al consistori mitjançant un recurs contenciós-administratiu contra la publicació del decret.

A més, els sindicats van informar que “els gabinets jurídics estan estudiant emprendre mesures legals contra les manifestacions del batle en què titllava de mentiders els agents de la policia local”. A més, els dirigents del PSOE de Benissa va exigir aquesta mateixa setmana al batle, el popular Juan Bautista Roselló, el cessament del Regidor de seguretat, Alexander Theobald, per les crítiques rebudes de part de la policia local. No obstant això, el batle va lloar el treball del regidor alemany i va assegurar que les crítiques dels socialistes no tenia fonament i va aclarir al mateix temps que no cessaria Theoblad.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?