General

Creama informa de les ajudes a la contractació i a l’emprenedoria del Programa PICE per a l’ocupació juvenil

Imatge del programa PICE
Imatge del programa PICE

En Creama s’han organitzat en col·laboració amb la Cambra de Comerç d’Alacant les accions d’orientació per als joves.

El Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) és un dels instruments que articulen a Espanya el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 del Fons Social Europeu per a recolzar la reducció de la taxa de desocupació entre els joves de 16 a 29 anys, millorant la seua qualificació i ocupabilitat i promovent l’autoocupació.

S’ha publicat la convocatòria d’ajudes a empreses per a la contractació de persones sense ocupació i a emprenedors que decidisquen iniciar una activitat empresarial o professional.

A més dels beneficis que les empreses puguen tindre per a contractar joves inscrits en Garantia Juvenil, la Cambra de comerç d’Alacant ofereix una ajuda econòmica directa per a contractar joves, participant en el PICE, de 4.950 euros per cada contracte formalitzat. Els contractes hauran de tindre una durada mínima de sis mesos i ser a temps complet en qualsevol de les seues modalitats: indefinit, temporal, en pràctiques o per a la formació i l’aprenentatge.

Els joves, d’entre 16 i 29 anys, hauran d’haver completat almenys l’orientació vocacional del Pla de Capacitació del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que s’executa a través de la xarxa de cambres de comerç i que està cofinançat pel Fons Social Europeu.

Amb l’objectiu de fomentar l’autoocupació, es mantenen les ajudes a emprenedors per a joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil que engeguen una nova activitat empresarial o professional. L’import d’aquesta ajuda és de 1.800 euros.

Com en el cas anterior, els joves hauran d’haver completat la fase d’orientació vocacional del Pla de Capacitació del PICE i estar donats d’alta en l’Impost d’Activitats Econòmiques i en el Règim Especial de Treballadors Autònoms durant dotze mesos com a mínim.

El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el dia 12 de juliol de 2017 i finalitzarà el 29 de desembre de 2017.

Per a concretar tots els aspectes sobre la tramitació, condicions, terminis, etc., els interessats han d’acudir a la Cambra de comerç o bé en qualsevol de les agències de desenvolupament local de Creama situades als municipis de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?