General

CREAMA informa de les ajudes a la contractació i a l’emprenedoria del programa PICE per a l’ocupació juvenil

Imatge del programa d'ajudes PICE
Imatge del programa d’ajudes PICE

El Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) és un dels instruments que articulen a Espanya el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 del Fons Social Europeu per a recolzar la reducció de la taxa de desocupació entre els joves de 16 a 29 anys, millorant la seua qualificació i ocupabilitat i promovent l’autoocupació.

S’ha publicat la convocatòria d’ajudes a empreses per a la contractació de persones sense ocupació i a emprenedors que decidisquen iniciar una activitat empresarial o professional.

A més dels beneficis que els empreses puguen tindre per a contractar joves inscrits en Garantia Juvenil, la Cambra de comerç d’Alacant ofereix una ajuda econòmica directa per a contractar joves, participant en el PICE, de 4.950 euros per cada contracte formalitzat. Els contractes hauran de tindre una durada mínima de sis mesos i ser a temps complet en qualsevol de les seues modalitats: indefinit, temporal, en pràctiques o per a la formació i l’aprenentatge.

Els joves, d’entre 16 i 29 anys, hauran d’haver completat almenys l’orientació vocacional del Pla de Capacitació del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que s’executa a través de la xarxa de Cambres de comerç i que està cofinançat pel Fons Social Europeu.

Amb l’objectiu de fomentar l’autoocupació es mantenen les ajudes a emprenedors per a joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil que engeguen una nova activitat empresarial o professional. L’import d’aquesta ajuda és de 600 euros.

Com en el cas anterior, els joves hauran d’haver completat la fase d’orientació vocacional del Pla de Capacitació del PICE i estar donats d’alta en l’Impost d’Activitats Econòmiques i en el Règim Especial de Treballadors Autònoms durant dotze mesos com a mínim.

El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitzarà el 31 de desembre de 2018.

Per a concretar tots els aspectes sobre la tramitació, condicions, terminis, etc., els interessats han d’acudir a la Cambra de comerç o bé en el CREAMA, a través de la xarxa d’Agències de Desenvolupament Local (ADL) de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?