General

César Sánchez ja va votar en 2014 a favor d’atorgar-li la publicitat institucional a Ràdio Litoral, propietat dels seus sogres, amb l’objecció de l’interventor

Bou embolat a Benissa (foto de victortent a Instagram)
Bou embolat a Benissa (foto de victortent a Instagram)

El ple ordinari de juny de l’Ajuntament de Benissa celebrat ahir, dia 7 de juny,  va aprovar eliminar el bou embolat de les festes dels bous al carrer de Benissa.

El punt de l’ordre del dia, amb el nom “Proposta sobre supressió del maltracte animal en les festes de Bous al Carrer a Benissa” va ser aprovat per majoria. El PP va donar llibertat de vot als seus regidors (tots van votar a favor del punt, excepte el regidor Adrian Ivars, que es va abstindre) i la resta de partits de l’oposició també va votar a favor.

Per tant, les pròximes festes de la Puríssima Xiqueta de Benissa de l’any 2017 no comptaran ja amb el bou embolat.

 

César Sánchez
César Sánchez

L’empresa dels sogres de l’alcalde de Calp (hui administrada per la seua sogra arran de la defunció fa un any del seu sogre) va facturar publicitat a l’Ajuntament. La corporació va assumir el pagament mitjançant el reconeixement extrajudicial de crèdits,
és a dir, com a despeses efectuades sense existència de crèdit pressupostari. Segons ha revelat la plataforma Defensem Calp, César Sánchez, del PP, va participar el gener del 2014 en l’aprovació d’un d’aquests expedients, a pesar que, en canvi, es va absentar per no participar en altres casos, com el ple celebrat el 10 de novembre de 2015.

Aquests reconeixements de crèdit van tenir dubtes de l’interventor municipal, que pel que fa a una llista de deutes en què s’incloïen els contrets amb Grupo Alfa 5, SER Radio Litoral, dins d’un expedient conegut com a Oreco 10/2013, es va referir a quatre causes: despeses fetes sense expedient de contractació, despeses que excedeixen el que s’havia contractat, presumibles fraccionaments de contractes o despeses que contravenen el principi d’anualitat pressupostària. Segons uns documents publicats per Defensem Calp, en el tercer trimestre del 2015, l’Ajuntament devia 6.207 euros a l’empresa de la família política de l’alcalde. Aqueixa mateixa empresa ha resultat adjudicatària, el 17 de maig passat, del contracte de publicitat en ràdio de l’Ajuntament de Calp per un import de 36.000 euros anuals per un període de dos anys. Va ser l’única empresa que s’hi va presentar.

L’actitud de Sánchez davant de la relació dels negocis familiars amb les institucions que presideix es va convertir en polèmica política arran de l’aprovació, el 4 de maig passat, gràcies al fet que el seu vot de qualitat com a president de la Diputació d’Alacant va permetre aprovar una inversió de més de dos milions d’euros en les obres de construcció d’unes rotondes d’accés a Calp des de la N-332, en un punt en què una altra empresa de la seua sogra, Paviota, SL, té terrenys que seran objecte d’una permuta per altres solars edificables en el mateix sector. L’oposició va recordar que la llei obliga les autoritats i els funcionaris a abstenir-se de participar en procediments que afecten familiars i va anunciar que portaria el cas a la Fiscalia. Sánchez va justificar la seua votació en el fet que els terrenys afectats per les obres en la carretera van ser cedits per l’empresa de la seua sogra mitjançant un conveni expropiatori previ.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 7 de juny de 2016 a la web del diario.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?