General

Benissa tramita l’ampliació del nucli urbà amb 300 habitatges al sector Beniver

Els tràmits per a l’ampliació del nucli urbà de Benissa en la seua part sud i est van prenent forma. Ahir va aparèixer al DOGV la informació pública dels projectes d’urbanització i reparcel·lació de la unitat d’execució del sector Beniver del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Segons van informar a aquest diari fonts municipals, la urbanització del pla parcial comportarà la construcció d’aproximadament 300 habitatges i serà executat per un conegut empresari de la localitat.

A més, les tipologies utilitzades en el sector per a l’edificació de cases s’han modificat des de la primera idea, anterior al govern del PP. Ara es podran edificar apartaments, habitatges en parcel·les de 300 i 500 metres quadrats i adossats quan amb anterioritat s’havien planificat habitatges unifamiliars en terrenys de 1.000 metres quadrats, segons van manifestar aquestes fonts.

Aquest projecte de desenvolupament urbanístic va ser aprovat al desembre del 2004, amb el rebuig unànime de tots els grups de l’oposició (PSOE, CIBE i PSI), però comptà amb el suport de tots els propietaris del sòl.

El PP va defensar aleshores que el desenvolupament del sector, tal i com es troba formulat a la proposta, “és absolutament necessari per al creixement urbà de Benissa”.

Per al batle, l’ordenació proposada està “perfectament adequada” a allò previst en el pla general perquè “manté el concepte de ciutat jardí”.

Per al govern és important perquè incrementarà l’actual oferta d’habitatges i “serà un punt d’inflexió per als preus actuals”, segons va dir Roselló.

Per la seua banda, els grups de l’oposició van titllar de “barbaritat” el pla de Beniver i advertiren que formaria “una muralla en el paratge que Benissa mira la mar”.

Aquests grups consideren que les construccions previstes crearan un major impacte paisatgístic i visual que les edificacions de Benidorm, Altea i Gata de Gorgos.

El batle, Juan Bautista Roselló, va declarar ahir que el sector es desenvolupa escalonadament des d’habitatges de quatre altures fins a arribar a unifamiliars de dues altures en dues illes que seran una prolongació de l’actual nucli urbà.

Tots els interessats tenen ara un termini de 20 dies per a presentar les corresponents al·legacions al projecte.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?