General

Benissa, seleccionada com una de les 27 ciutats espanyoles del programa europeu URBACT

Universitat URBACT a Malmö

Benissa s’uneix a la Universitat URBACT 2023 que s’ha celebrat els dies 28, 29 i 30 d’agost. Es tracta d’un esdeveniment que reuneix representants de més de 500 ciutats europees involucrades en el programa URBACT a través de Xarxes de Planificació d’Acció. Benissa ha sigut seleccionada com una de les 27 ciutats espanyoles per a formar part de la xarxa URBACT durant els pròxims tres anys. L’Ajuntament de Benissa busca enfortir el seu paper com a soci en la Xarxa ONCE (One Health Network for Cities in Europe/Xarxa de Salut per a les Ciutats d’Europa), liderada per la ciutat de Lió, França.

La Xarxa ONCE, que inclou els municipis de Suceava (Romania), Strasbourg Eurometropole (França), Kuopio (Finlàndia), Loulé (Portugal), Lathi (Finlàndia), Elefsina (Grècia), Munic (Alemanya) i Benissa, té com a objectiu principal desenvolupar un Pla d’Acció Integrat per a aplicar un enfocament de salut urbana a l’entorn. A través de l’intercanvi de coneixements, experiències i bones pràctiques en sostenibilitat urbana i salut pública, els municipis participants busquen trobar solucions innovadores per a abordar els desafiaments comuns en la planificació sostenible de ciutats saludables.

La participació de Benissa en la Universitat URBACT 2023 ofereix l’oportunitat de desenvolupar capacitats i enfortir el compromís del municipi amb la cooperació i la innovació en la cerca de solucions als desafiaments urbans. L’intercanvi de coneixements amb més de 500 professionals del desenvolupament urbà provinents de 30 països europeus enriquirà la seua participació en la Xarxa ONCE i contribuirà a la creació de ciutats més saludables i sostenibles.

Durant l’esdeveniment, els representants de Benissa han tingut l’oportunitat d’interactuar amb experts en salut urbana, participar en tallers temàtics i establir contactes amb professionals d’altres ciutats europees. Aquesta experiència permetrà a Benissa adquirir noves perspectives i bones pràctiques per a aplicar en el seu propi entorn, promovent la sostenibilitat i la salut en la planificació urbana.

En aquest context, s’ha anunciat que la “Lider Expert” del projecte visitarà Benissa l’última setmana de novembre. La seua visita té com a objectiu conéixer “in situ” les característiques i possibilitats que ofereix la localitat per a la implementació de polítiques de transformació urbana. Durant la seua estada, es duran a terme reunions amb representants municipals i es faran visites a diferents llocs estratègics amb la finalitat d’explorar les oportunitats de desenvolupament i posar en marxa accions concretes en el marc de la xarxa ONCE.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?