General

El regidor i la tècnic de Normalització Lingüística acudeixen a la reunió de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull

Membres de l'Assemblea General de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull
Assemblea General de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull

El passat divendres, 5 de març, la sala d’actes de la Casa de la Cultura de Sueca va acollir l’assemblea general de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull de la qual Benissa, forma part, i a la qual acudiren el regidor de Normalització lingüística, Francesc Xavier Tro, i la tècnic de promoció lingüística, Dolors Rosselló. Esta associació forma part, com a membre de ple dret, del Patronat de la Fundació Ramon Llull i la seua finalitat consisteix en la projecció exterior de la nostra llengua i cultura. Entre les activitats que realitza la Xarxa es troba la celebració de cursos, congressos i seminaris, l’organització de conferències, la concessió de beques, la realització de trobades i l’organització i promoció de qualsevol expressió artística, i de la llengua i cultura pròpia dels valencians.

El regidor i la tècnic de Normalització Lingüística a Benissa
Regidor i tècnic de Normalització Lingüística a Benissa

En la reunió es tractaren, entre altres temes: la incorporació a la Xarxa dels 20 ajuntaments que l’han sol·licitada, entre els quals es troben Elx, Benicàssim, Guardamar del Segura, Morella, Xàbia, Muro d’Alcoi, Benissa, Simat, Onda, Atzeneta del Maestrat, Vistabella, Xeraco, Villores, Xixona, Faura, Boluda, l’Alcúdia, Quatretonda i Salzadella, entre altres; la proposta de firma d’un protocol de col·laboració amb l’Escola Valenciana i el canvi rotatiu en la presidència de l’associació que enguany recau en l’alcalde de Sueca, Joan Baldoví.

Són membres també de la Fundació els governs de Catalunya, Balears i Andorra, el Consell General dels Pirineus Orientals i l’Ajuntament de l’Alguer. La xarxa va ser constituïda perquè les ciutats valencianes que ho desitjaren tingueren representació en la Fundació Ramon Llull.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?