General

Benissa podria estar afectada en 600.000 euros pel saqueig i corrupció del cas CIEGSA

Alberto Fabra,   David Serra,   Juan Bautista Roselló i altres autoritats inauguren el nou trinquet de l'Escola Manuel Bru
Alberto Fabra, David Serra, Juan Bautista Roselló i altres autoritats inauguren el nou trinquet de l’Escola Manuel Bru

El cas CIEGSA –l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives i que va servir per a practicar un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els Tribunals- s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que ha patit el País Valencià. Segons un informe de la Intervenció de la Generalitat, les obres van acabar tenint uns sobrecostos d’un 36% més; és a dir, més de mil milions d’euros que es van balafiar de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partit Popular.

En el cas de Benissa hi ha dos infraestructures, segons Compromís, que estan baix sospita. Es tracta de les dos escoles públiques del municipi, el Pare Melchor i el Manuel Bru, amb un 28% i un 14% de variació sobre el cost inicial de les adjudicacions respectivament. En concret, la construcció del CP Manuel Bru va ser adjudicada a l’empresa OTP Constructores per 3.172.714 euros, però va acabar costant 3.620.532 euros, és a dir, va tindre uns sobrecostos del 14%, 447.818 euros més, i, finalment, les reformes en el CP Pare Melchor, que van ser adjudicades a l’empresa Coniger per 532.392 euros, però van acabar costant 680.547 euros, és a dir 148.155 euros més, uns sobrecostos del 28%.

Així doncs, els sobrecostos totals de CIEGSA a Benissa arriben a suposar 595.973 euros i una desviació del 42%, xifra que en paraules de Xavi Tro, portaveu del grup municipal de Compromís per Benissa, suposa la “marca de la vergonya, per la qual van condemnar tota una generació d’alumnes a estudiar baix retalls continuats en educació, en situacions precàries i en males condicions per culpa de la corrupció i el saqueig continuat del Partit Popular a les butxaques de les valencianes i els valencians”.

En aquest sentit, el portaveu dels valencianistes benissers ha instat el PP de Benissa a “demanar perdó a tots els benissers ja que els seus companys de partit feien negoci i comptaven bitllets a costa de l’educació de tots i totes; no tenien cap tipus d’escrúpols a saquejar amb un dels pilars sagrats en una societat moderna, l’educació pública. No tenen cap tipus de perdó. Contra la corrupció cal una postura clara de tolerància zero”.

A banda d’això i tal com ja ha denunciat la formació en diferents ocasions, la construcció de l’IES Josep Iborra ja li va costar directament als benissers 773.771 euros en perdre un judici amb la mercantil constructora SAOP-ETOSA-PROM BENISSA UTE per una pèssima coordinació entre les dos institucions implicades en la seua construcció, l’Ajuntament de Benissa i la Generalitat Valenciana, en aquell moment les dos en mans del PP.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?