General

Èxit de la vaga en el centres educatius de Benissa

No a les retallades
No a les retallades

Els centres educatius de Benissa han seguit hui, 22 de maig, de forma massiva la vaga general que hi havia convocada en el sector educatiu de tot l’estat espanyol.

La convocatòria té com a objectiu defensar els drets de les mares, pares, estudiants, mestres i professors i assegurar la continuïtat d’una educació pública i de qualitat que hui en dia es veu desprestigiada i agraviada per les mesures que estan prenent tant el Govern Central com la Generalitat Valenciana.

L’escola Pare Melchor ha penjat a la seua pàgina web les raons principals que mouen els docents a anar a la vaga, i entre les quals destaquen l’impagament al centre de 58.500€ (en concepte de despeses de funcionament, beques de menjador i transport i subvencions per formar part de la xarxa de qualitat), l’augment de la ràtio d’alumnes per aula en un 20%, la disminució i supressió de places de professors i la reducció de les beques, entre d’altres.

Segons ha informat José Luís Caselles, director del centre, d’un total de 32 mestres que tenen als centres d’infantil i primària, n’han fet vaga 21, la qual cosa suposa un seguiment del 66%. Pel que fa als alumnes, n’hi han molts menys que de costum.

Pel que fa a l’escola Manuel Bru, fonts del centre indiquen que de 24 mestres, n’han fet vaga 15, pel que el seguiment és del 62,5%. D’un total de 455 alumnes, tan sols 160 han acudit a classe.

Quant a l’IES Josep Iborra, el seu cap d’estudis, Joan Ferrer, indica que un 50% dels 79 professors han fet vaga i que el seguiment dels alumnes a partir de 3r d’ESO, que són els que poden unir-se a la convocatòria ha sigut pràcticament del 100%.

 


Comentaris a la notícia

Vicent García

Al voltant de qualsevol noticia i quan es parla d'informar sobre dades estadístiques, no hi ha res com ser rigurós i objectiu. Estic veient en altres mitjans "oficials" que la incidència de la vaga ha estat de 12%. En aquest article observe un treball de camp com cal, que no deixa lloc a interpretacions "partidistes". L'enhorabona.


Vicente Ibañez

Una notícia detallada i correcta. Gràcies a INFOBENISSA hem pogut saber que a Benissa, igual que a nivell estatal, en els centres educatius s'ha secundat una vaga, tot això com a denúncia dels retalls en educació, en defensa de l'ensenyança pública, dels estudiants, pares i professors.


Joan B. Gandia

Moltes gràcies als dos!

La veritat és que disposar de les dades de participació no ha sigut gens difícil i només requereix d'un poc de voluntat.

Comentaris com els vostres ens animen a seguir treballant dia a dia.

Una abraçada


Voleu deixar un comentari a la notícia?