General

Els estudiants dels instituts de la comarca secunden la vaga

Alumnes de l'IES número 1 de Xàbia
Alumnes de l'IES número 1 de Xàbia

Els estudiants dels instituts de la comarca van secundar en massa la jornada de vaga convocada pels sindicats d’estudiants en els centres per denunciar els impagaments de la Generalitat. Uns es van sumar a les concentracions a València, uns altres van participar en manifestacions als seus pobles, i uns altres van optar per quedar-se a casa.

A Xàbia, un grup d’alumnes de l’IES Antoni Llidó va assistir a la manifestació que es va celebrar a la ciutat de València amb un autobús que va pagar en part l’associació de pares i mares d’alumnes. Per la seua banda, els estudiants de l’IES Número 1 van fer una marxa reivindicativa des del centre fins l’Ajuntament vestits amb vestits negres i disfresses que escenificaven la mort de l’educació púbica. A la porta de l’AJuntament de Xàbia van desplegar algunes pancartes en què es podia llegir “Per un ensenyament públic i de qualitat” i “L’educació ens farà lliures”.

A Benissa, els alumnes de l’IES Josep Iborra també van secundar la convocatòria de vaga i els professors van decidir fer dilluns que ve un tancament informatiu a la cantina del centre. Segons va explicar el director del centre, Josep Ballester, pretenen exposar “detalladament i de primera mà” als pares i mares “de quina forma les retallades en educació afecten als seus fills” i que aquestes “posen en perill la qualitat de l’ensenyament”. A més, el claustre de professors de l’IES Josep Iborra recolzarà la protesta programada per al 23 de febrer a les portes de l’Ajuntament de Benissa. Una concentració convocada per a reivindicar el malestar general per les retallades en el sector públic.

L’àmbit educatiu es mobilitza no només als centres d’educació secundària. Dilluns que ve, 20 de febrer, a l’escola pública Pare Melchor de Benissa hi haurà una assemblea conjunta de professors, pares i alumnes. Mentre els xiquets gaudeixen de tallers, els seus pares i professors celebraran una taula redona per a tractar la problemàtica de les retallades i veure les millors solucions. També tenen previst acudir a les diferents manifestacions que se celebraran a finals de mes a les tres províncies.

Per la seua banda, a l’escol Manuel Bru de Benissa, el dilluns també es farà una assemblea informativa entre l’ampa i la direcció del centre. La cita serà a les 19.00. A més, aquest centre recolzarà la mobilització programada davant les portes de l’ajuntament.

A la capital comarcal els alumnes dels instituts també es van sumar ahir a la vaga i a les protestes. En el cas de l’IES Maria Ibars, els estudiants de primer cicle d’ESO, ja que no tenen dret a la vaga, es van concentrar al pati del centre en solidaritat amb els seus companys que sí podien. Així mateix, la comunitat escolar del Maria Ibars va protagonitzar al migdia una protesta. Durant cinc minuts van deixar patent la seua indignació per les retallades educatives amb molt de soroll.

Per la seua banda, en l’IES Historiador Chabàs el tradicional enrenou de qualsevol institut es va transformar en quietud i tranquil·litat. A més, de 15 a 18 hores, alumnes, pares i professors es van tancar al centre per expressar el seu rebuig.

Aquestes protestes es van produir el dia en què la Conselleria va pagar el tercer quadrimestre de l’any 2.011 a les escoles públique i concertades.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?