General

Els alumnes de l’IES Josep Iborra es manifesten per les retallades en educació i el centre anuncia l’impagament de 75.000 € per part de Conselleria

Manifestació a l'IES Josep Iborra de Benissa per les retallades en educació
Manifestació a l'IES Josep Iborra de Benissa per les retallades en educació

Els alumnes de l’IES Josep Iborra de Benissa s’han manifestat hui al pati del centre entre les 11.00h i les 15.00h per a denunciar les retallades que està fent la Generalitat Valenciana al sector educatiu.

Així mateix, des de l’Assemblea de professors de l’IES s’ha remés informació als pares dels alumnes del centre, sobre la seua situació econòmica una vegada finalitzat l’any 2011. Segons s’indica en la nota, que ha estat publicada a la web de l’IES Josep Iborra, la Conselleria d’Educació hauria d’haver dotat el centre en 2011 amb 115.147,94 euros per a despeses de funcionament. Al mes de juny passat es va pagar el 1r quatrimestre (38.110,46 euros) i amb això es va poder fer front a les factures pendents, però, a dia de hui, encara no han pagat res més, i deuen, descomptant telèfon i correu, uns 75.000 euros.

En la nota s’informa també que ara mateix el centre té en el compte corrent 2.704,16 euros però que es deuen factures per import d’uns 16.000 €. Tenint en compte que cal posar gasoil per a la calefacció (4500 euros més) i que el banc es cobrarà pròximament 2500 euros de rebuts domiciliats, el resultat és que el centre no pot pagar als seus proveïdors i anuncien que de seguir així, d’ací un mes no hi hauran diners ni per a calefacció, ni per a fotocòpies, ni per a material.

Pel que fa a les beques el centre destaca que:

– No s’han pagat les ajudes per a llibres de text ESO 2011/12, i encara no ha eixit la convocatòria del curs que ve.
– No s’han pagat les ajudes individuals de transport, ni d’aquest curs ni de l’anterior.
– Les beques d’eurocursos de l’IVAJ, que es convoquen a finals de novembre, enguany no han eixit encara.
– I només han ingressat les beques de Batxillerat, Cicles i PQPI, que són les úniques que depenen del Ministeri.

La not conclou amb el següents parràgrafs que volem reproduï textualment:

“Tots som comunitat educativa. Vosaltres a casa i nosaltres des d’ací, tots procurem que els nostres xiquets tinguen la millor formació i les oportunitats necessàries per fer-li front al futur. Per això és vergonyós que la mala gestió d’altres ens lleve el que és un dret primordial i inalienable: una bona educació.

I no la tindrem si no tenim prou ingressos i personal docent. Als professors no només ens han retallat el sou (com a mig país) sinó que també han retallat programes: menys aules de reforç, menys desdobles, ni aula PASE, ni atenció a la diversitat, ni varietat de cicles formatius, ni línia en valencià, ni res… No s’enviaran substituts quan un professor agafe la baixa, i quan arribe juny tots els interins se n’aniran a l’atur.

Menys professorat significa aules de quaranta alumnes i molta menys atenció per als vostres fills: el que puga, perfecte, i el que no , ja repetirà; menys ingressos vol dir menys activitats extraescolars, menys material… i de les beques, ni parlar-ne!

Això sí, la consellera d’Educació, Maria José Català, s’ha compromés a pagar immediatament el deute del tercer trimestre als centres concertats, mentre a la pública encara ens deuen diners de fa sis mesos!!! I regala sòl públic en temps de crisi per què es construïsca una universitat privada a Torrent, quan ací a la Marina hi ha instituts públics que porten anys en barracons!!!

Per tot açò demanem que recolzeu les nostres protestes i les feu vostres, afegint-vos a les diverses reclamacions, vagues i mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic: el nostre, igualitari i de qualitat. L’únic que pot garantir-nos que els nostres fills, independentment dels diners que tinguen o deixen de tindre els seus pares, i mijançant el seu esforç personal, arriben a ser tot el que vulguen ser”.

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?