General

La participació dels millors alumnes de l’IES en els Certàmens de Matemàtiques podria veure’s afectada pels retalls

IES Josep Iborra
IES Josep Iborra

El Departament de Matemàtiques de l’IES Josep Iborra de Benissa organitza des de fa anys un programa per a preparar els seus millors alumnes per tal que aquests participen als certàmens de matemàtiques Open, Cangur i Olimpíades matemàtiques.

Durant aquest temps, més de 150 alumnes del centre han participat al certamen Open, 45 al Cangur i 20 a les Olimpíades Matemàtiques, aconseguint una molt bona classificació.

No obstant això, el programa de preparació, al qual el departament dedica 2 hores setmanals podria veure’s afectat pels retalls en el sector educatiu públic valencià. L’augment de nombre d’hores lectives que han d’impartir els professors i el fet que no es cobrisquen possibles baixes, podria entorpir la continuació del programa i perjudicar els alumnes amb millors expedients acadèmics.


Comentaris a la notícia

Xavi Ivars

Fa poques setmanes estava fent neteja de fotografies a la meua habitació, i en vaig trobar de 1999, quan anava a 2n de BUP. Estava amb el meu professor de Matemàtiques, Vicent Garcia, i era la foto de quan vaig anar a la fase provincial de la desena Olimpiada Matemàtica representat al meu institut.

Aquell dia, de bon matí, havíem quedat Vicent García, mon pare i jo, i vam eixir cap a Altea, on vaig estar durant unes quantes hores fent problemes junt amb més d'un centenar d'alumnes d'instituts les comarques d'Alacant.

El que menys importa va ser el resultat (que tot i bo, no em va permetre accedir a la fase autonòmica). El millor va ser viure les experiències que aquell matí intens "d'exàmens" em va donar.

I seria una vertadera llàstima que l'assistència a competicions d'aquest tipus es perderen.


Voleu deixar un comentari a la notícia?