General

Benissa es posiciona com a referent en la promoció de salut i urbanisme sostenible en la trobada internacional Urbact OH4C a Lió

Trobada d'Urbact a Lió

Benissa ha assistit, aquesta setmana, a la primera Trobada Internacional de la xarxa Urbact OH4C (One Health for Cities), celebrat a Lió (França). Aquest fòrum posiciona al municipi com a referent en la promoció de la salut i la sostenibilitat urbana.

En aquesta important cita, Benissa s’ha unit a les delegacions de Suceava (Romania), Strasbourg Eurometropole i Lió (França), Kuopio i Lahti (Finlàndia), Loulé (Portugal), Elefsina (Grècia) i Munic (Alemanya), per a debatre i col·laborar en la creació d’un Pla d’Acció Integrat que aborde la complexa temàtica de la salut en l’entorn urbà.

Jorge Ivars, regidor de Projectes Europeus de Benissa, va exposar els reptes de salut específics que enfronta el municipi, a més d’intercanviar estratègies i pràctiques destacades amb els seus companys internacionals.

Benissa aposta per entorns urbans més actius i sostenibles

La importància d’una col·laboració interurbana va ser un tema central, reconeixent la necessitat d’unir forces en la promoció de la salut a través de l’activitat física i l’esport.

La trobada ha sigut un èxit notable per a Benissa, en consolidar relacions amb altres ciutats que comparteixen la mateixa visió d’integrar l’esport com un pilar fonamental per a la salut comunitària, contribuint a entorns urbans més actius i saludables. Aquest enfocament innovador ressalta el paper de l’esport no sols en el benestar físic sinó també en la cohesió social i la resiliència urbana.

El diàleg entre ciutats ha inspirat a Benissa a continuar avançant cap a una planificació urbana que prioritza la salut i la sostenibilitat.

La xarxa OH4C, amb aquesta primera trobada, ha posat les bases per a una sinergia duradora, tenint com a meta la creació de ciutats i municipis que salvaguarden la salut de les actuals i futures generacions. L’ambiciós projecte de Benissa s’enfoca a desenvolupar un Pla d’Acció Integrat que col·loque la salut urbana com a eix central, interrelacionant-la amb aspectes socials, mediambientals i econòmics.

Benissa acollirà la visita del projecte OH4C el 27 de novembre

El següent pas clau en la trajectòria de Benissa dins del projecte OH4C serà la visita programada per al dilluns 27 de novembre, quan acollirà a la Líder Expert del projecte juntament amb una representant de Lió, la ciutat líder de la xarxa.

Aquesta visita té un propòsit estratègic: permetrà que les dues expertes coneguen de primera mà la dinàmica local de Benissa. L’objectiu d’aquesta trobada és doble; d’una banda, aprofundir en l’enteniment de les particularitats i necessitats específiques de Benissa i, per un altre, proporcionar una assessoria tècnica especialitzada que contribuirà significativament a la millora i refinament de la planificació urbana de Benissa.

Aquest esdeveniment, segons ha explicat Ivars, “és una oportunitat única perquè Benissa demostre els seus avanços i perquè la col·laboració internacional es traduïsca en estratègies concretes i adaptades que impulsen la visió d’un municipi més saludable i sostenible”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?