General

Benissa descarta donar el permís d’obra de Patmore que es va demanar un dia abans de la suspensió de llicències

Imatge difosa per Benissa Natura
Imatge difosa per Benissa Natura

L’empresa Benissa Natura va sol·licitar aquest dilluns in extremis permís per a construir en la parcel·la de 55.000 metres situada enfront de la mar entre Els Pinets i La Llobella. La mercantil ho va fer just un dia abans que s’aprovara en el ple la suspensió de llicències, amb la finalitat d’avançar-se a aquesta decisió i pressionar per a tirar endavant el conveni que va presentar davant l’Ajuntament.

En el ple d’aquest dimarts 29 de novembre es va aprovar per unanimitat suspendre les llicències d’obres en aquest enclavament urbà i natural per a obrir un debat i veure quines solucions es poden donar a aquesta zona boscosa enfront de la mar. Benissa Natura va demanar permís d’obra segons les normes urbanístiques vigents, encara que va matisar que estava disposada a mantindre el conveni, que cedia 16.000 metres de zona verda a primera línia de la mar.

A canvi, l’empresa podria construir un hotel de baixa densitat i nou xalets unifamiliars enfront de la mar. L’espai verd serviria per a prolongar el passeig ecològic que ara acaba als Pinets. En el ple d’aquest dimarts totes les forces van decidir suspendre llicències en aquesta zona de la costa i seguir amb la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana.

La incògnita estava en si l’empresa, en haver demanat el permís d’obres un dia abans del ple, basat en el Pla General i sense tindre en compte el conveni, podia obtindre la llicència. Però fonts de l’Ajuntament de Benissa consultades han explicat que “no hi haurà permís”.

“Es va presentar la sol·licitud a correcuita i ja hem vist que hi ha errors que no tindran temps a esmenar. Un d’ells, és que no s’acaba d’ajustar al Pla General ni al Pla Parcial de la Fustera, però a més, no s’han pagat les taxes que es requereixen quan es presenten aquests documents”, han precisat.

Detalls incorrectes

És més, en l’escrit per a demanar llicència d’obra conté alguns detalls incorrectes que ja no es podran corregir, atés que ha entrat en vigor la suspensió de llicències. Benissa Natura va presentar un conveni davant l’Ajuntament de Benissa on proposava cedir 16.000 metres quadrats de zones verdes enfront de la mar i en la parcel·la d’uns 55.000 metres construir un hotel de baixa densitat i nou xalets.

El pla que ja ha eixit a exposició pública i s’han tancat els terminis ha rebut 37 escrits en contra. Tot això a pesar que es tracta d’una parcel·la de sòl urbanístic i per tant compta amb drets per a poder realitzar allí una construcció.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’1 de desembre de 2022 al diari electrònic Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?