General

Benissa demana a Foment que reprenga amb celeritat les obres de la variant

Quan està a punt de complir-se un any de la suspensió de les obres de la variant de Benissa, el ple de l’ajuntament ha aprovat una proposta, a partir d’una moció presentada pel grup municipal popular, en què se li requereix al Ministeri de Foment la màxima celeritat en els tràmits per a la represa d’aquests treballs.

El document aprovat, amb el suport unànime de tots els grups polítics, mostra la preocupació de la corporació municipal pel retard que està patint la readjudicació de les obres de condicionament i construcció de la variant i reclama a la Delegació del Govern que reba a una comissió de portaveus de tots els grups polítics amb representació municipal, perquè se’ls informe sobre l’estat de tramitació de l’expedient de la variant.

A més, des de l’Ajuntament de Benissa, se li demana al Ministeri de Foment que estudie amb major detall la problemàtica que aquestes obres ocasiona a les partides rurals de Benimallunt, Mosèrec, Albinyent , i Pinos, així com les dificultats en la circulació en la intersecció en la carretera de Xaló en l’encreuament amb Pinos.

Aquesta no és la primera vegada que la corporació benissera mostra al Ministeri de Foment la seua preocupació per l’estat en què han quedat aquestes obres després de la seua paralització al maig de 2009 i aprova per unanimitat una moció demandant que es reprenguen els treballs d’aquesta necessària infraestructura.

Però la veritat és que el temps va passant i a menys de dos mesos de complir-se un any de la paralització de la variant, la situació és pràcticament la mateixa que quan l’empresa adjudicatària Begar SA va presentar concurs de creditors.

Tal vegada per això, les reclamacions per escrit ja li resulten insuficients a la coalició CIBE-Bloc. El regidor Xavi Tro va proposar al ple dur a terme alguna mesura més contundent. Tro va plantejar que si el 29 de maig les obres no s’han représ, i coincidint amb el primer aniversari de la suspensió de les obres de la variant, es duga a terme un tall de la N-332.

Proposta que va ser matisada pel batle, el popular Juan Bautista Roselló, que va apuntar que sí podria convocar-se una mobilització ciutadana que passara per la travessia de la Nacional. Un primer esment perquè Benissa prenga iniciatives reivindicatives, per la qual cosa la corporació va acordar estudiar-ho amb més deteniment.

No és la primera vegada que l’executiu de Benissa es planteja mobilitzar la ciutadania per donar un toc d’atenció al Ministeri de Foment. En 2007, farts del continu retard que va patir el procés per iniciar les obres de la variant a la nacional, una infraestructura que s’exigeix des de fa més de 20 anys, ja va portar al Bloc a proposar una gran manifestació.

I és que a Benissa desesperen per aquesta infraestructura necessària per descongestionar l’intens trànsit que pateix el municipi, ja que és l’únic pas cap a Calp des de València i viceversa. Les eixides de l’AP-7 més properes a la vila d’Ifach es troben a Benissa i Altea, la qual cosa provoca un intens trànsit no només de cotxes sinó de vehicles pesants.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?