General

AFIC-Creama gestiona ajudes valorades en més de 61.000 euros per a la creació de noves empreses a Benissa

El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) ha ajudat a 10 empreses locals en la tramitació dels expedients per a beneficiar-se de l’ordre de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació que regula la concessió de subvencions de foment d’ocupació dirigides als emprenedors. Es tracta d’ajudes a treballadors aturats que creen llocs de treball mitjançant l’activitat empresarial independent. La gestió realitzada des de l’Agència AFIC-CREAMA de Benissa durant el 2012 (el termini de les ajudes acabava el 31 d’agost) ha donat com a resultat la creació de 10 empreses que han suposat 14 llocs de treball directes. L’import total de les ajudes sol·licitades supera els 61.000 euros, destinats a les empreses locals.

L’ordre del govern autonòmic anava dirigida als empresaris independents aturats inscrits al SERVEF, sempre que es constituïren en autònoms o professionals per compte propi. Les subvencions van des dels 5.000 fins als 10.000 euros segons el col·lectiu d’emprenedors (joves de 30 o menys anys, dones, persones amb alguna discapacitat, etc.). A més, també es podia optar a una subvenció financera basada en una reducció de fins a 4 punts d’interessos de préstecs destinats a finançar inversions.

El regidor de Creama, Xavier Estupiñà, es mostra satisfet amb aquests resultats i està convençut que l’esperit emprenedor en temps de crisi és fonamental i les dones cada vegada tenen un paper rellevant. Les estadístiques oficials reflecteixen que dels 10 expedients tramitats 5 corresponen a projectes empresarials promoguts per dones i altres 5 per homes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?