Economia

AFIC-CREAMA Benissa assessora sobre les ajudes per a aturats que es constituïsquen en empresaris autònoms

La Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació ha publicat l’ordre que regula i convoca la concessió de subvencions de foment d’ocupació dirigida als emprenedors. Es tracta d’ajudes a treballadors aturats que creen llocs de treball mitjançant l’activitat empresarial independent. Les persones interessades en aquesta convocatòria poden accedir a tota la informació en l’Agència de Desenvolupament Local AFIC-CREAMA situada al carrer Escoto, 72.

L’ordre del govern autonòmic va dirigida als empresaris independents aturats que estiguen inscrits al SERVEF, sempre que es constituïsquen en autònoms o professionals per compte propi. Hi ha subvencions que van des dels 5.000 fins els 10.000 euros segons el col·lectiu d’emprenedors (joves de 30 o menys anys, dones, persones amb alguna discapacitat, etc.). A més, també es pot optar a una subvenció financera que consisteix en una reducció de fins a 4 punts d’interessos de préstecs destinats a finançar inversions. El termini màxim de presentació de sol·licituds és de dos mesos des de l’alta en el Cens d’Obligats Tributaris.

D’altra banda, hi ha ajudes a la primera contractació durant els primers 180 dies d’activitat. Es concedeixen subvencions de fins a 3.000 euros per a la contractació a temps indefinit directe o transformació de contracte temporal (transcorreguts almenys tres mesos). Així mateix, les ajudes abasten contractes a temps parcial (d’un mínim de 20 hores) i 4.000 euros quan la persona contractada siga una treballadora aturada.

El termini màxim per a sol·licitar aquestes ajudes de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació acaba el 30 de juny de 2010. Per a més informació poden contactar amb l’ADL al 965732100 o via mail a jribes@creama.org


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?