Festes

Primera Processó del Cinquantenari de la Coronació de la Puríssima Xiqueta

Ahir dissabte 10 de Gener es va celebrar el primer dels actes commemoratius del Cinquantenari de la Coronació de la Puríssima Xiqueta, patrona de Benissa. Aquest acte va consistir en una processó.

Però no va ser la típica “processó de la Puríssima”. Per primera vegada, la verge va eixir de l’Esglèsia que porta el seu nom al muscle de dones benisseres, i al llarg de tot el recorregut va ser portada per voluntaris que volien estar més a prop de la seva patrona.

Durant tota la processó, quan s’arribava a la casa d’alguna persona malalta, els portadors de la imatge la giraven cap a la casa del malalt per tal de que aquest puguera veure perfectament la Puríssima. Açò es va repetir durant el trajecte, que fou el següent: Plaça d’en Jaume I, Carrer Sant Nicolau, Carrer Sant Joan, Avinguda del País Valencià, Carrer Sant Sebastià, Carrer Hort de Bordes, Carrer Sant Josep i “Costereta del Convent”. Ací la Puríssima va entrar al Convent dels Pares Franciscans, i es van fer unes oracions. La processó va continuar pels carrers Mossen Francesc Cabrera, Joan de Joans, Escoto, Miguel Hernández, Travessa del Mestre Jose Bertomeu, Carrer Cabot per a tornar de nou a la Plaça d’en Jaume I i d’ací a l’Esglèsia.

Va ser molta la gent va acudir a la processó, que va durar quasi tres hores. Abans de les festes patronals de finals d’abril, en dues processons més, la Puríssima Xiqueta recorrerà altres carrers del poble, visitant entre d’altres, la residència d’ancians.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?